Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στέκεται ενωμένη απέναντι στην τρομοκρατία

Επικοινώνησε με τον Αυστριακό καγκελάριο μετά την επίθεση στη Βιέννη

Μητσοτάκης Κουρτς

Με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αυστριακό λαό για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη.

«Η Ευρώπη στέκεται ενωμένη απέναντι στην τρομοκρατία» αναφέρει εξάλλου το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού στο twitter.   

«Είμαστε σοκαρισμένοι από από τις φρικιαστικές επιθέσεις στη Βιέννη. Έχω εκφράσει την αλληλεγγύη μου στον Σεμπάστιαν Κουρτς. Οι σκέψεις μας με τους ανθρώπους στη Βιέννη και με τις αρμόδιες Αρχές που αντιμετωπίζουν το περιστατικό. Η καρδιά μας με τα θύματα και τις οικογένειές τους Η Ευρώπη στέκεται ενωμένη απάναντι στην τρομοκρατία», έγραψε σε tweet του ο κ. Μητσοτάκης.

Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 15 τραυματίες

«Οι σκέψεις των Ελλήνων είναι σε όσους επλήγησαν από την αποτρόπαια επίθεση στη Βιέννη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Αυστρίας και τη στήριξή μας απέναντι στο μίσος και την τρομοκρατία«, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Τα συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων από την επίθεση στη Βιέννη, εξέφρασε στο twitter και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στην ίδια ανάρτηση, ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει: «Στεκόμαστε δίπλα στον λαό της Αυστρίας! Παραμένουμε ενωμένοι ενάντια σε όλες τις τρομοκρατικές πράξεις!».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καταδικάζει τις επιθέσεις στη Βιέννη

«Η Ευρώπη καταδικάζει έντονα αυτήν τη δειλή πράξη που παραβιάζει τη ζωή και τις ανθρώπινες αξίες μας», δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο twitter, o Πρόδρος σημείωσε «οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τους ανθρώπους του της Βιέννης μετά την τρομερή επίθεση απόψε. Στεκόμαστε στο πλευρό της Αυστρίας».

O Επίτροπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης, σε δικό του μήνυμα τόνισε: «μετά από αυτήν την επίθεση στη Βιέννη, οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα, τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων. Είμαστε ενωμένοι ως Ευρωπαίοι».

«Σοκαρισμένος και λυπημένος από την τρομερή τρομοκρατική επίθεση σήμερα το βράδυ στη Βιέννη», δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρού.

«Τα συλλυπητήριά μου προς τα θύματα και τις οικογένειές τους. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου προς τους ανθρώπους στη Βιέννη και την Αυστρία. Δεν θα παραδοθούμε ποτέ στον τρόμο«, τόνισε.

Σακελλαροπούλου: Η Ευρώπη στέκεται ενωμένη στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Τον αποτροπιασμό της για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βιέννη εξέφρασε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε επικοινωνία που είχε με τον Αυστριακό ομόλογό της, Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της Προεδρίας στο twitter, υπογραμμίζει πως η Ευρώπη στέκεται ενωμένη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και πως θα προασπιστεί τη διαφύλαξη των αξιών και των ιδανικών της.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top