Αύριο ανακοινώνονται τα νέα μέτρα - Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη

Σχέδιο ενός μήνα θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Νέα μέτρα, με ένα σχέδιο δράσης ενός μηνός, θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός αφιέρωσε την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή της.

Γώγος: «2.000 κρούσματα κορωνοϊού μέχρι το Σαββατοκύριακο»

Νέα μέτρα για έναν μήνα είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

Προανήγγειλε ότι την Παρασκευή θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα: «Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση, η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα».

Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές «παγώνει» ο ΦΠΑ τον Οκτώβριο

«Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown, γι΄ αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο», σημείωσε.

Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη 

Ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο».

Κορωνοϊός: Θετικοί πάνω από 15 γιατροί στον «Άγιο Σάββα»

«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τι είπε για την επίθεση στον Σωτήρη Τσιόδρα 

Παράλληλα, κατήγγειλε τις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες μέρες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

«Βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες. Και θεωρώ ότι συγκεκριμένα η στοχοποίηση του καθηγητή, του κ. Τσιόδρα, η οποία είναι πολύ συστηματική τις τελευταίες μέρες είναι απαράδεκτη. Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην Κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους Υπουργούς, αλλά να στοχοποιούνται επιστήμονες οι οποίοι το μόνο το οποίο κάνουν είναι να καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση προς κρίση στην Πολιτεία για να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι τελείως-τελείως λανθασμένο, ειδικά σε μία συγκυρία όπου πρέπει και πάλι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για την ορθότητα των μέτρων που λαμβάνουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ (Ιατρικού Συλλόγου Αττικής) Γ. Πατούλης συγκαλεί σήμερα έκτακτη σύσκεψη του Δ.Σ του ΙΣΑ με την Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, για να συζητηθούν οι δυσμενείς εξελίξεις, σχετικά με την πορεία της επιδημίας στην Αττική.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη στις 5 μ.μ.

Τσίπρας: Ανοχύρωτη η χώρα για το δεύτερο κύμα της πανδημίας

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα ανοχύρωτη και το ΕΣΥ απροετοίμαστο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που άφησε να περάσουν 8 μήνες αυτοθαυμαζόμενος», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

«Ακόμα και σήμερα, με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα, κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Μητσοτάκης αντί να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, για μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ, για αύξηση των κλινών ΜΕΘ και αποσυμφόρηση στη χαοτική κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η επικοινωνία. Την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στο φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στα social media.

«Προφανώς και δεν με αγγίζουν. Είναι όμως ντροπή για την κατάντια της ενημέρωσης αλλά και για τον εκφυλισμό της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας. Όσα σκονάκια, όμως, και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς - για όλους μας - οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του.»

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα ανοχύρωτη και το ΕΣΥ απροετοίμαστο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης...

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top