Κορωνοϊός - Ιωάννινα: Έκκληση Χαρδαλιά - «Υπάρχουν 256 ενεργά κρούσματα»

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη»

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την κατάσταση που επικρατεί στην Κοζάνη.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και έκανε έκκληση προς τους κατοίκους των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής να τηρούν τα επόμενα 24ωρα «ευλαβικά και πειθαρχημένα» τα μέτρα πρόληψης.

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές βρίσκονται υπό στενή επιτήρηση

Ο κ. Χαρδαλιάς, μετά την σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση στα Ιωάννινα, τόνισε πως «η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, υπάρχει η επιδημιολογική πίεση, ενώ, καθώς βρισκόμαστε πολύ μακριά αλλά και πολύ κοντά στο επόμενο επίπεδο, το αν περάσουν τα Ιωάννινα σε καταστάσεις που όλους μας στεναχωρούν γιατί έχουν αποτέλεσμα στην κανονικότητα στον επιχειρηματικό, τον οικογενειακό προγραμματισμό, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους».

Στα Γιάννενα βρέθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Φωτογραφία Eurokinissi

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν τα κρούσματα στο γηροκομείο στη Γλυφάδα

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ενεργά κρούσματα στα Ιωάννινα έφτασαν τα 256, με αυξητική τάση στην ευρύτερη περιοχή, και οι στενές επαφές υψηλού ρίσκου είναι 521, γι' αυτό καθημερινά, στις τεχνικές συσκέψεις, τα Ιωάννινα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα.

«Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως ναι μεν έχουμε δικαίωμα στη διασκέδαση, στην ανεμελιά, άλλα σε καταστάσεις επικίνδυνες πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να κάνουμε αρκετά βήματα πίσω και να εφαρμόσουμε τα μέτρα, να αποφύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, να είμαστε πολύ συντεταγμένοι στην προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων αυτών», ανέφερε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top