Ισχυρό σχέδιο συμπερασμάτων ζητά η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής 

Που να φέρνει πιο κοντά τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας     

σύνοδος κορυφής ΕΕ

Ισχυρό σχέδιο συμπερασμάτων που να καθιστά την προοπτική των κυρώσεων πιο απτή επιθυμεί η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Παρασκευή, σύμφωνα με διπλωματική πηγή που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Η διπλωματική πηγή που ενημέρωσε τον Τύπο, εξήγησε ωστόσο ότι δεν έχει καθοριστεί πώς  ακριβώς θα γίνει αυτό και σημείωσε ότι το ίδιο ισχυρό μήνυμα θα μπορούσε να δοθεί και με δήλωση του Προέδρου Σαρλ Μισέλ, στο τέλος της Συνόδου.

Κοινοτικός αξιωματούχος: Θα ζητήσουμε γραπτά συμπεράσματα για Τουρκία

Η ίδια πηγή χαρακτήρισε λυπηρό το ότι πάλι πρέπει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα λόγω των εξελίξεων. Σημείωσε ωστόσο ότι με μικρά βήματα η επετεύχθη ήδη ο στόχος του να υπάρξει μια δαμόκλειος σπάθη. Ο ίδιος τόνισε ότι ήταν πάντα κατά του συσχετισμού των κυρώσεων της Τουρκίας και της Λευκορωσίας.

Ερντογάν: Θα δώσουμε την απάντηση που αξίζει σε Ελλάδα και Κύπρο

Η διπλωματική πηγή σημείωσε ότι τελευταίες εξελίξεις με Orus Reis έγιναν αντιληπτές ως “προσωπικό χαστούκι” στο Βερολίνο, αλλά προς το παρόν το Βερολίνο δεν έχει συμφωνήσει σε ενεργοποίηση κυρώσεων. Χαρακτήρισε δε το ρόλο του Βερολίνου κρίσιμο στην μεσολάβηση και την εξομάλυνση της κατάστασης. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι προς το παρόν υπάρχει κατανοητή αμηχανία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top