Δένδιας για Χρυσή Αυγή: Επέρχεται η Νέμεση στην ύβρη στο κράτος δικαίου

Πώς ο ίδιος είχε ενεργοποιήσει τον μηχανισμό της Δικαιοσύνης το 2013

Ο Νίκος Δένδιας

«Με τη σημερινή απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών επέρχεται η Νέμεση στην Ύβρη, που συνιστά για το Κράτος Δικαίου η  Χρυσή Αυγή», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.

«Όπως ανέφερα στη συνοδευτική επιστολή μου, στις 19/9/2013, ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προς την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, κατά τη διαβίβαση των 32 δικογραφιών με αξιόποινες πράξεις μελών - υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής,  από την οποία  ξεκίνησε η δικαστική διερεύνηση που οδήγησε στη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, “η  δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του Κράτους Δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας”», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών.

Ιστορική απόφαση: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

«Η Χρυσή Αυγή, η οποία επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της Δημοκρατίας μας, εισπράττει σήμερα την απάντηση από το Κράτος Δικαίου», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Πώς ο ίδιος είχε ενεργοποιήσει τον μηχανισμό της Δικαιοσύνης το 2013

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας στις 19 Σεπτεμβρίου 2013, με την ιδιότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, είχε αποστείλει μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, 32 δικογραφίες που αφορούσαν τη Χρυσή Αυγή στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Οι δικογραφίες αυτές ξεκινούσαν χρονικά ακόμη και έναν χρόνο πριν, από τον Αύγουστο του 2012, και αφορούσαν τη δράση της οργάνωσης.

Με επιστολή του στην τότε εισαγγελέα Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητούσε τη δικαστική διερεύνηση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σχετικά με τα 32 ποινικά περιστατικά στα οποία είχε ανάμειξη η Χρυσή Αυγή. 

Η κίνηση αυτή ενεργοποίησε τον μηχανισμό της Δικαιοσύνης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top