Αποκάλυψη: Τα μέτρα που θα επιβάλλονται ανάλογα με τα χρώματα στον χάρτη  

Κάθε περιοχή και τα δικά της μέτρα - Πότε θα επιβάλλεται lockdown

Τις αλλαγές που φέρνει η εισήγηση των ειδικών που έγινε αποδεκτή, η χώρα να μοιραστεί  σε τέσσερις ζώνες, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του Covid-19, αλλά και κάθε ζώνη να έχει το δικό της χρώμα και τα δικά της μέτρα, αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.    

Χαρδαλιάς: Έρχονται στοχευμένα μέτρα την Παρασκευή για τον Covid-19  

Οι πράσινες περιοχές  - με τα ελάχιστα κρούσματα -   θα έχουν ως σήμανση  «απλή ετοιμότητα». Τι σημαίνει αυτό για την εστίαση;  6 άτομα στο τραπέζι, ενώ  θα κλείνουν στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.  

 Covid-19: Τι σκέφτεται η κυβέρνηση για τις ώρες λειτουργίας στην εστίαση  

Στις κίτρινες περιοχές ανεβαίνει ο συναγερμός καθώς μπαίνουν σε «επιτήρηση».  6 άτομα κι εδώ στο τραπέζι, αλλά τα καταστήματα θα κλείνουν νωρίτερα,  στις 12.30 π.μ. 

Οι πορτοκαλί περιοχές  θα χαρακτηρίζονται ως «αυξημένης επιτήρησης». Η  εισήγηση είναι για 4 άτομα στα τραπέζια, με τα καταστήματα εστίασης να παραμένουν κλειστά μεταξύ 12.00 πμ  και  5 πμ, με την Αττική να είναι σε αυτήν την κατηγορία, με τα σημερινά δεδομένα.

Να ανοίξουν πάλι τα χειμερινά θέατρα αποφασίζει η κυβέρνηση  

Στο κόκκινο ο χαρακτηρισμός είναι «αυξημένος κίνδυνος» και…  κλείνουν όλα, καθώς επιβάλλεται αυτομάτως lock down!  

Aνάλογα με το χρώμα κάθε περιοχής θα εκδίδεται και  η οδηγία για τις μάσκες,  για τις πληρότητες στα θέατρα και άλλα μέτρα.  

Το κριτήριο για την κατηγορία κάθε πόλης θα είναι ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά και των νοσοκομείων.  Μια πόλη που δεν έχει νοσοκομείο  μπορεί να «κοκκινίσει» πιο γρήγορα από την Αθήνα που έχει πολλά.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top