Γεωργιάδης: «Μάχη για να αποφύγουμε το lockdown- Είναι η τελευταία λύση»

Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για τις ΜΕΘ και την πίεση που δέχεται το Ε.Σ.Υ

Δεν είναι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης το σενάριο ενός lockdown στην Αττική, όμως είναι η τελευταία λύση, υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Οpen ΤV.

H viral απάντηση Γεωργιάδη σε πατέρα με γιο αριστερόχειρα

«Η Ελλάδα παραμένει σε καλύτερη μοίρα απ' ότι άλλες χώρες. Είναι κάτι πολύτιμο που μπορεί να χαθεί ανά πάσα στιγμή, αν δεν τηρούμε τα μέτρα: τη μάσκα, τα αντισηπτικά και τη φυσική απόσταση. Αν κάνουμε το κεφαλιού μας στο τέλος θα καταστραφούμε» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Το lockdown δε θα γίνει ούτε αύριο ούτε μεθαύριο. Δίνουμε μάχη για να αποφύγουμε το lockdown, είναι η τελευταία λύση» είπε και σημείωσε «είμαστε στη φάση που ως κοινωνία πρέπει να κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια να το αποφύγουμε».

Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι – Πιο κοντά το lockdown

Σχετικά με την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας από την αύξηση των κρουσμάτων και όσων χρειάζονται νοσηλεία στις ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού o υπουργός Ανάπτυξης είπε: «Δεν είμαστε στο όριο μας. Έχουμε 1.000 κρεβάτια ΜΕΘ. Εάν τηρούμε τα μέτρα όλα θα πάνε καλά. Παγκοσμίως το δεύτερο κύμα κορωνοϊού είναι περισσότερο μεταδοτικό από το πρώτο. Είμαστε όλοι μας περισσότερο κουρασμένοι από τον Μάρτιο, που ήταν κάτι καινούργιο. Ήμασταν ψυχολογικά προετοιμασμένοι ότι κάτι θα κράταγε δύο τρεις μήνες. Τώρα έχουν περάσει 6-7 μήνες και κανείς δεν ξέρει πότε τελειώνει. Υπάρχει στην κοινωνία μια κόπωση, ας μην ενισχύουμε αυτή την κόπωση με τη γκρίνια. Στην Ελβετία, που είναι πλούσια χώρα οι μαθητές είναι ανά 25 τάξεις. Λιγότερη γκρίνια, περισσότερη υπομονή, περισσότερη πειθαρχία και θα αποφύγουμε το Lockdown».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top