Πέτσας για κορωνοϊό: Έτοιμοι και για νέα μέτρα, εάν χρειαστεί

«Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο για lockdown»

«Θλίψη, αγωνία και συμπαράσταση».

Με αυτές τις τρεις λέξεις περιέγραψε ο Στέλιος Πέτσας την επέλαση του κυκλώνα Ιανού στη χώρα, που έχει ήδη αφήσει πίσω του δύο νεκρούς σε Φάρσαλα και Μουζάκι, μία αγνοούμενη και μεγάλες υλικές καταστροφές.

Σαρώνει τη χώρα ο Ιανός – Και δεύτερος νεκρός

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Mega, είπε πως γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τον κρατικό μηχανισμό και έστειλε μήνυμα εγρήγορσης και αυξημένης προσοχής και για σήμερα, Σάββατο.

«Αν χρειαστεί θα λάβουμε κι άλλα μέτρα»

Στο πεδίο του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για αχαρτογράφητα νερά «μια υπεύθυνη πολιτεία είναι πάντα σε εγρήγορση για να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή, αυτό κάνουμε κι εμείς».

 

Κορωνοϊός: Πόσο κοντά είναι το νέο lockdown

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα η Ελλάδα συνεχίζει να παρουσιάζει καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση σε σύγκριση με άλλες χώρες σε επίπεδο κρουσμάτων και θανάτων.

«Αν χρειαστεί να πάρουμε περισσότερα μέτρα, για να μην κινδυνέψει η ανθρώπινη ζωή, θα το κάνουμε», είπε.

Όπως τόνισε, αυτή τη στιγμή η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην Αττική, που παρουσιάζει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, και εξετάζονται καθημερινά τα κρούσματα ακόμα και σε επίπεδο δήμων, με τα επιπλέον μέτρα να είναι στο τραπέζι σε τοπικό επίπεδο, αν χρειαστεί.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στο τραπέζι: «Αν μας ενδιαφέρει να δούμε πως εξελίσσεται η πανδημία στους ευάλωτους και στις ευπαθείς ομάδες δεν θα προσέφερε τίποτα σε έναν ηλικιωμένο η απαγόρευση κυκλοφορίας τις πρώτες πρωινές ώρες».

Όσον αφορά τη μάσκα, σημείωσε πως αποδειχθεί ότι είναι ένα σημαντικό εργαλείο κι «όσο μπορούμε περισσότερο, καλό θα ήταν να κάνουμε χρήση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top