Πέτσας: Ανάμεσα σε μέτριο και υψηλό επιδημιολογικό κίνδυνο η Αττική

«Από ανορθογραφία το λάθος με τις μάσκες»

«Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς τα προβλήματα που κάποιοι προεξοφλούσαν», είπε ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε σε «ανορθογραφία» το πρόβλημα, που προέκυψε με το μέγεθος της μάσκας που διανεμήθηκε στους μαθητές.

Αυξάνονται τα κρούσματα - Στο τραπέζι και νέο lockdown

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπήρξε μια ανορθογραφία. Αυτή που αφορούσε το μέγεθος ενός σημαντικού αριθμού από τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα παιδιά μας. Τι ακριβώς έγινε, έχει διευκρινιστεί από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας.
 Φυσικά, η ευθύνη είναι συλλογική. η ανορθογραφία αυτή διορθώθηκε. Πρώτον, σταμάτησε αμέσως η παραγωγή των μασκών μεγάλου μεγέθους. Και, δεύτερον, οι μάσκες που είχαμε πει ότι θα δοθούν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, θα δοθούν κανονικά χωρίς καμία παραπάνω επιβάρυνση για τον Έλληνα φορολογούμενο», τόνισε.

Αναφερόμενος στην εικόνα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, τόνισε ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι.

«Το πρόβλημα είναι μπροστά μας, είναι δυναμικό, και εξελίσσεται. Ορισμένες περιοχές βρίσκονται ήδη στο πορτοκαλί και οφείλουμε να κινηθούμε πριν ανάψει το κόκκινο. Ανάμεσά τους και η Περιφέρεια Αττικής που βρίσκεται σήμερα μεταξύ μέτριου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου», είπε υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση πήρε και θα παίρνει, κάθε φορά, όποια μέτρα χρειάζονται», είπε.

Για τις ΜΕΘ, είπε πως σήμερα υπάρχουν 930 κλίνες ΜΕΘ εκ των οποίων οι 701 για ασθενείς με άλλα νοσήματα και οι 229 για ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 86 είναι κατειλημμένες και οι 143 κενές, ήτοι ποσοστό 37,5% πληρότητας. Στα νοσοκομεία της Αττικής υπάρχουν 330 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 225 για άλλα νοσήματα και οι 75 για ασθενείς με κορονοϊό, και οι 53 είναι κατειλημμένες και οι 22 κενές.

«Εφόσον λοιπόν η διάθεση αποκλιμάκωσης από πλευράς της Τουρκίας δεν είναι προσχηματική, η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διερευνητικές επαφές για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, από το σημείο που διεκόπησαν τον Μάρτιο του 2016 με υπαιτιότητα της Τουρκίας», είπε ο κ. Πέτσας.

Επίσης, ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος στην κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας από το απόγευμα της Πέμπτης, συνέστησε προς όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί από το απόγευμα της Πέμπτης και να ενημερώνονται για την κατεύθυνση του φαινομένου, ενώ τόνισε ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ύψιστη ετοιμότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top