Με Meteor σε 18 Rafale ενισχύεται η ελληνική πολεμική αεροπορία

Φρεγάτες από ΗΠΑ επιλέγει η Ελλάδα

Λίγες ώρες μετά την Ευρωμεσογειακή διάσκεψη στην Κορσική και το ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, η Ελλάδα «κλειδώνει» μια από τις σημαντικότερες συμφωνίες στο κομμάτι των εξοπλισμών.

Η Ελλάδα παίρνει Rafale και δίνει Mirage 2000-5 στην Κύπρο!  

Οι πύραυλοι Meteor, το απόλυτο όπλο στον αέρα, αναμένεται να μπουν στην φαρέτρα των Ραφάλ που θα ενισχύσουν την πολεμική μας αεροπορία. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το υπερόπλο Meteor που αναμένεται να μπει στη φαρέτρα της πολεμικής αεροπορίας με την αγορά των Γαλλικών Rafale, έχει τα εξής χαρακτηριστικά: 

- Είναι αέρος αέρος, εκτοξεύεται, δηλαδή από αεροσκάφος και χτυπά ιπτάμενό στόχο

-Έχει ακτίνα δράσης 110 χλμ., μπορεί δηλαδή να χτυπήσει τουρκικό μαχητικό πριν βγει στο Αιγαίο.

-Έχει τρεις με έξι φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από οποιονδήποτε άλλο πύραυλο αέρος αέρος. 

-Έχει δυνατότητα πολλαπλών βολών έναντι ιπτάμενων στόχων. Μπορεί, δηλαδή, να ρίξει σε περίπτωση εμπλοκής... περισσότερα από ένα εχθρικά σκάφη. 

Όπως επεσήμανε ο πτέραρχος Ευάγγελος Γεωργούσης, το Meteor αναπτύχθηκε από την ευρωπαϊκή κοινοπραξία πέντε χωρών, με κοινή ανάγκη της Ευρώπης να νικήσει τόσο τις σημερινές, όσο και τις μελλοντικές απειλές, ενώ δίνει σαφές πλεονέκτημα στον αέρα και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τα Rafale. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η Ελλάδα θα ενισχυθεί με 12 μεταχειρισμένα και έξι καινούρια γαλλικά μαχητικά Rafale.

Η Γαλλία επιδιώκει την πώληση των φρεγατών Μπελχάρα

Η Γαλλία πιέζει, εκτός από τα Rafale να πετύχει και την πώληση των δικών της φρεγατών Μπελχάρα, γι’ αυτό η δυτική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας δεν ανακοινώθηκε ακόμα.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Σπύρος Λάμπρου, τέσσερις ακόμα χώρες μπαίνουν «σφήνα» και βάζουν στο τραπέζι τις δικές τους φρεγάτες: Ηνωμένες Πολιτείες, Ολλανδία, Ισπανία και Γερμανία βάζουν πλώρη για το Αιγαίο, με την Ελλάδα να βλέπει σοβαρά το Αμερικανικό πολεμικό πλοίο να μπαίνει στις δυνάμεις της.

Ήδη το πολεμικό ναυτικό ενισχύεται με μια κορβέτα από το Ισραήλ που θα δώσει άλλη δυναμική και ευελιξία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top