Κεραμέως: Ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουμε τμήματα και σχολεία

Τι είπε η υπουργός Παιδείας λίγο πριν το πρώτο κουδούνι

Το μήνυμα πως οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία τηρώντας τα μέτρα, ακούγοντας τους καθηγητές, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, έστειλε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα, λίγα 24ωρα πριν το πρώτο κουδούνι στις 14 Σεπτεμβρίου.

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα: Στις 08:15 το πρώτο κουδούνι

Όπως ανακοίνωσε η κ. Κεραμέως, προωθείται νέα νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με τις αρμοδιότητες για την αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας και πρόσθεσε ότι «η απόφαση θα λαμβάνεται από τον αρμόδιο διευθυντή Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας περιφερειακής ενότητας, πάντοτε σε εφαρμογή του ισχύοντος πρωτοκόλλου».

Αύριο οι μάσκες στα σχολεία της Αττικής: Μία για κάθε μαθητή

Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία για θέσπιση ομάδα κρούσης μεταξύ υπουργείου Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, τόνισε ότι κρίνεται αναγκαία ώστε να υπάρξει κεντρική διαχείριση και καθοδήγηση κατά την πρώτη αυτή περίοδο που θα είναι πιο απαιτητική.

ΔΟΕ στο star.gr: Aνέτοιμα τα σχολεία- Άφαντα τα παγούρια και οι μάσκες

Επιπλέον, επανέλαβε ότι έχει δημιουργηθεί από το υπουργείο Παιδείας η ιστοσελίδα «Μαθαίνουμε ασφαλείς», ενώ προσδιόρισε πως οι προτεραιότητες είναι δύο, αφενός να δημιουργήσουμε όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται την εκπαιδευτική διαδικασία, αφετέρου να προστατεύσουμε την πολύτιμη υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών.

Τέλος τόνισε πως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, αναγνωρίζοντας πως ασφαλώς και θα χρειαστεί να κλείσουν τμήματα ή ενδεχομένως να κλείσουν και σχολεία.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης και η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top