Πιερρακάκης: Έρχεται ο προσωπικός αριθμός πολίτη - Τέλος το φαξ στο δημόσιο

Ευρύτατη συναίνεση για το νομοσχέδιο για την ψηφιοποίηση του κράτους

Πιερρακάκης

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης αναπτύσσοντας τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου για την ψηφιοποίηση του κράτους επεσήμανε πως τα 232 άρθρα του ρυθμίζουν ζητήματα που παρέμεναν σε εκκρεμότητα, ενώ ενοποιεί όλη τη βασική νομοθεσία ετών αναφορικά με την ψηφιακή διακυβέρνηση.

Αλλάζουν οι ταχυδρομικοί κώδικες - Πότε θα έρθουν αυτές οι αλλαγές

«Δημιουργούμε έναν προσωπικό αριθμό και θα καταργήσουμε όλους τους άλλους. Στην ταυτότητα πάνω θα υπάρχει αυτοίς ο νέος αριθμός και με αυτόν θα κάνει όλες τις ενέργειες», ανέφερε. «Η ταυτότητα θα έχει δυο αριθμούς για λόγους τεχνικούς, αλλά θα χρησιμοποιείται μόνο ένας. Θα ειναι νέας αριθμός 12ψηφιος, μήτρα για όλες τις συναλλαγές με το κράτος», πρόσθεσε.

Αυτή είναι η νέα ταυτότητα για την οποία «σφάζονται» κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με την ακύρωση του διαγωνισμού για τις ταυτότητες, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «Ορθά ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τις ταυτότητες, διότι έλειπαν στοιχεία, όπως οι ψηφιακές υπογραφές. Για παράδειγμα, με τη νέα ταυτότητα ο κάθε Έλληνας θα πάρει ψηφιακή υπογραφή. Σε μια διετία το βλέπω να γίνεται αυτό», επεσήμανε.

Έρχεται άμεσα κατάργηση του φαξ 

Τέλος φαίνεται να μπαίνει και στα φαξ, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να υπογραμμίζει ότι η κατάργηση του φαξ τους επόμενους μήνες έχει συμβολική σημασία.

«Το νομοσχέδιο δημιουργεί ένα κράτος αποδοτικότερο, οι ψηφιακές υπηρεσίες μειώνουν ανισότητες και ενδυναμώνουν την κρατική υπόσταση, που είναι ιδιαίτερα σημαντική τώρα που αντιμετωπίζουμε διεθνείς προκλήσεις» είπε.

Τι επεσήμανε ο υπουργός για το 5G

Μεγάλη παρέμβαση συνιστά το 5G και σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη ο τρόπος που θα αναπτυχθεί συνιστά διεθνή πρωτοτυπία γι αυτό και έδειξε ενδιαφέρον η αρμόδια επίτροπος.

«Πρέπει να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός, πρέπει να μην χάσουμε κι αυτό το τρένο», είπε και πρόσθεσε: «κρατάμε κάποιες συχνότητες που θα δίνουμε σε start up και ερευνητικά κέντρα».
Το νομοσχέδιο στηρίζουν τα περισσότερα κόμματα, πλην του ΚΚΕ που καταψηφίζει. Η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

Επιφυλάξεις ως προς τη διαφάνεια διατύπωσε ο Μάριος Κατσής από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top