Συνάντηση Δένδια με Πάιατ για την παραβατικότητα της Τουρκίας

Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τον πρέσβη του Ισραήλ

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ πραγματοποίησε, νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η συνεργασία Ελλάδος - ΗΠΑ και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με έμφαση στην παραβατικότητα της Τουρκίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Κομισιόν για τουρκική NAVTEX: Διορία έως τις 24 Σεπτεμβρίου αλλιώς κυρώσεις

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης επεσήμανε πως χάρηκε που είδε τον κ. Δένδια πριν από το ταξίδι του στα Ηνωμένα Έθνη αύριο.

«Εκτιμούμε ιδιαιτέρως την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να βρει διπλωματικές λύσεις για τις εντάσεις της Ανατολικής Μεσογείου. Όπως είπε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Πομπέο χθες "είναι ανώφελο να αυξάνεται η στρατιωτική ένταση στην περιοχή"», σημείωσε ο κ. Πάιατ σε σχετική ανάρτησή του στο twitter.

Ο κ. Δένδιας είχε νωρίτερα σήμερα συνάντηση και με τον πρέσβη του Ισραήλ Γιόσι Αμράνι.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας- Ισραήλ και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top