Σε αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων προχωρά η κυβέρνηση

Γεραπετρίτης: Βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευσεις με πολλές δυνάμεις

Σε αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, προχωρά η Ελλάδα.

«Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με πολλές δυνάμεις με πρόθεση αναβάθμισης και της αμυντικής μας βιομηχανίας», είπε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Ήδη έχουμε μενού επίλογων για την αναβάθμιση των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων και την αγορά νέων στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που έχουμε» επισήμανε  ο υπουργός Επικρατείας στον Σκάι.

H Ελλάδα απάντα εκ νέου με αντι-Navtex στις τουρκικές προκλήσεις

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την προμήθεια (μαχητικών) Ραφάλ, αλλά στόχος μας είναι η αναβάθμιση των οπλικών μας συστημάτων και στον αριθμό, και στην επιχειρησιακή ικανότητα» διευκρίνισε ο κ. Γεραπετρίτης. 

Όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης, «βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση,  βασιζόμαστε σε δύο πυλώνες με πρώτο την επιχειρησιακή ετοιμότητα με ισχυρό σχέδιο ανάσχεσης από τις ένοπλες δυνάμεις που ξεκίνησε από την εμβληματική στιγμή του Έβρου, και δεύτερο τη διπλωματική αναβάθμιση της χώρας μας με την πίεση να ασκείται μονομερώς στην Τουρκία».

«Η χώρα μας έχει παράσταση επιχειρησιακής ικανότητας και πραγματική ισχύ. Έχουμε ισχυρή ανάσχεση και σε θαλάσσιο και χερσαίο μέτωπο και ισχυρή διπλωματία. Ο χρόνος που περνάει καταδεικνύει την αποφασιστικότητα και την συνετή ελληνική στάση και την πειρατική τουρκική στάση κάτι που θα λειτουργήσει υπέρ μας στο εξωτερικό», πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό. Έχουμε όλες τις επιλογές για να στηρίξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις - και όχι μόνον με τα εξοπλιστικά προγράμματα», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top