Ελληνοτουρκικά: Επεκτείνεται ο φράχτης στον Έβρο

Χρυσοχοΐδης: «Απειλή υφίσταται και σήμερα»

Επέκταση του φράχτη στον Έβρο ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, και αυτό ως μία ακόμα μια προσπάθεια να βάλει «φρένο» σε κάθε απόπειρα εισβολής από την πλευρά των τουρκικών συνόρων.

Δένδιας: Κρίσιμες οι στιγμές – Νέμεση για την Τουρκία η εθνική ενότητα   

Εκτός από την ξηρά, όμως, τα τουρκικά παιχνίδια συνεχίζονται και στη θάλασσα, με την Άγκυρα να προετοιμάζεται εξοπλιστικά και να ανακοινώνει νέες ναυτικές βάσεις, επιδιώκοντας να ελέγξει την Ανατολική Μεσόγειο. 

«Απειλή υφίσταται και σήμερα. Ακόμη και σήμερα σημειώνονται σχεδόν καθημερινά απόπειρες εισόδου. Ορισμένες μέρες έχουμε εξάρσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις επιχειρείται μαζική είσοδος από την πλευρά των τουρκικών συνόρων, η οποία φυσικά αποτρέπεται από τις οργανωμένες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Ο υφιστάμενος φράχτης ενισχύεται:

  • με την προσθήκη μεταλλικού συρματοπλέγματος 4,5 μέτρων
  • κατασκευάζονται οκτώ νέα υπερυψωμένα αντιβαλλιστικά παρατηρητήρια κατά μήκος του φράχτη 
  • το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 63 εκατομμύρια ευρώ. 

Ναυτική βάση στα κατεχόμενα

Εκτός όμως από απόπειρες εισβολής στη ξηρά, οι ελληνικές δυνάμεις καλούνται να αντιμετωπίσουν και τους τουρκικούς λεονταρισμούς στη θάλασσα.

Απειλεί ο Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για ό,τι συμβεί»

Μετά τη ναυτική βάση στην Μισράτα της Λιβύης, η Τουρκία σχεδιάζει τώρα -σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική Yeni Safak- κι άλλη Ναυτική βάση στα κατεχόμενα της Κύπρου και συγκεκριμένα στο Τρίκωμο ή την Αμμόχωστο.

Ο Ερντογάν οραματίζεται πολεμική βιομηχανία - μαμούθ

Τα σχέδια Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν όμως και συνέχεια. Οραματίζεται πολεμική βιομηχανία - μαμούθ, εξαγγέλλοντας κατασκευή αεροπλανοφόρων και νέων κορβετών.

«Οι κορβέτες μας, οι οποίες είναι 100% τουρκικές στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Milgem, κυματίζουν ήδη την ένδοξη σημαία μας στις θάλασσες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top