Στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής παραπέμπει η Κομισιόν για την Τουρκία 

Τι απάντησε η εκπρόσωπος της ΕΕ για την ανανέωση της τουρκικής Navtex  

Στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της 19ης Αυγούστου παραπέμπει η Κομισιόν και συγκεκριμένα η αρμόδια εκπρόσωπος Ναμπίλα Μασραλί, κληθείσα από το STAR να σχολιάσει την ανανέωση της τουρκικής Navtex για έρευνες σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την ώρα που αναμένεται να ξεκινήσει ελληνοτουρκικός διάλογος με τη μεσολάβηση της Γερμανίας. 

Oruc Reis: Παρατάση μέχρι τις 27 Αυγούστου για την παράνομη Navtex

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος παρέπεμψε στα συμπεράσματα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, όπου όπως ανέφερε "η κατάσταση ετέθη από ορισμένα Κράτη Μέλη" και "οι ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αυξανόμενες εντάσεις και τόνισαν την άμεση ανάγκη για αποκλιμάκωση".

Mαξίμου για Navtex: Η Τουρκία δείχνει πως μιλά προσχηματικά για διάλογο

 Όπως υπενθύμισε η εκπρόσωπος οι 27 "εξέφρασαν την πλήρη αλληλεγγύη τους με την Ελλάδα και την Κύπρο, επικαλέστηκαν και επιβεβαίωσαν τα προηγούμενα συμπεράσματά τους σε σχέσει με τις παράνομες γεωτρήσεις". Σημείωσε δε ότι οι 27 ανακοίνωσαν πως θα επανέλθουν στο ζήτημα στην Σύνοδό τους στα τέλη Σεπτέμβρη, ενώ και οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν εις βάθος την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο στο Gymnich στα τέλη της εβδομάδας.

Με αντι- Navtex και άσκηση απαντά η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα

-
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top