Προσπάθεια από Βερολίνο για αποκλιμάκωση - Σε Αθήνα και Άγκυρα ο Χάικο Μάας

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο μετά τις τουρκικές προκλήσεις η Γερμανία αναλαμβάνει δράση. 

Γαλλία- Γερμανία στηρίζουν Ελλάδα: Σεβασμός της κυριαρχίας κρατών μελών ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας θα πετάξει την Τρίτη για Αθήνα και ακολούθως για την Άγκυρα.

Ο κ. Μάας θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης με τον Νίκο Δένδια και στη συνέχεια, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, θα μεταβεί στην Άγκυρα για επαφές με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μητσοτάκης στο CNN: Η Τουρκία να σταματήσει τις προβοκάτσιες

Η επίσκεψη Μάας στην Ελλάδα, ακολουθεί της συνάντησης Μακρόν και Μέρκελ, οι οποίοι έστειλαν σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ότι δε θα ανεχθούν απειλές κατά της κυριαρχίας μελών της ΕΕ.

Στο πλευρό της Ελλάδας τάσσονται έμπρακτα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μετά από επικοινωνία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Φλώρου με τον ομόλογό του των Εμιράτων, η αραβική χώρα στέλνει αύριο 4 μαχητικά F-16 στη Σούδα για να κάνουν ασκήσεις τις επόμενες μέρες κοντά στην Κρήτη με ελληνικά αεροσκάφη και πιθανόν και πλοία. 

Ανάλογη έμπρακτη στήριξη στη χώρα μας αναμένεται να υπάρξει τις επόμενες μέρες και από το Κάιρο, με τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων ελληνικών και αιγυπτιακών δυνάμεων στην περιοχή. 

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί την Τρίτη 25 Αυγούστου και ώρα 12:00, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και στην κατάσταση στη Λιβύη, εν όψει της άτυπης συνάντησης “Gymnich” των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου.

Με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top