Η Ελλάδα χαιρετίζει την απόφαση για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Την απόφαση για εκεχειρία στη Λιβύη χαιρετίζει με ανακοίνωσή της το ελληνικό ΥΠΕΞ. Από την πλευρά της η Ελλάδα «δηλώνει πρόθυμη να συμβάλλει εποικοδομητικά στο μέλλον της Λιβύης και των γειτόνων της στην Ανατολική και την Κεντρική Μεσόγειο».

Λιβύη: Εντολή Σαράζ για κατάπαυση του πυρός- Ανακοινώθηκαν προσεχώς εκλογές

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε κατάπαυση πυρός στα λιβυκά εδάφη. Οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη ανακοίνωσαν χωριστά πως θα οργανώσουν προσεχώς εκλογές και πως παύουν όλες τις μάχες στη λιβυκή επικράτεια, στο πλαίσιο μιας «συνεννόησης» η οποία χαιρετίσθηκε από τον ΟΗΕ. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Η Ελλάδα χαιρετίζει τη σημερινή ανακοίνωση κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, με την ελπίδα να είναι ένα θετικό πρώτο βήμα για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης μέσω εθνικής συμφιλίωσης, ελεύθερων και δίκαιων εκλογών υπό διεθνή εποπτεία που θα διασφαλίσουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την πλήρη ανεξαρτησία για τον λιβυκό λαό, του οποίου οι δίκαιες προσδοκίες πρέπει τώρα να εκπληρωθούν.

Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την επίλυση της λιβυκής κρίσης βάσει των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και των Συμπερασμάτων του Βερολίνου και την απαλλαγή της χώρας από ξένες παρεμβάσεις.

Είναι δε πρόθυμη να συμβάλλει εποικοδομητικά στο μέλλον της Λιβύης και των γειτόνων της στην Ανατολική και την Κεντρική Μεσόγειο, στη βάση του διεθνούς δικαίου και της μακροχρόνιας φιλίας μεταξύ του ελληνικού και λιβυκού λαού.  

Καλούμε όλα τα μέρη να επενδύσουν σε αυτήν την προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η ελευθερία, η κυριαρχία, η εδαφική ακεραιότητα και η ανοικοδόμηση της Λιβύης προς όφελος όλων των Λίβυων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top