Συνάντηση Πάιατ - Χατζηδάκη για θέματα ενεργειακής πολιτικής

Τι συζήτησαν ο ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα με τον υπουργό Περιβάλλοντος

Tζέφρι Πάιατ - Κωστής Χατζηδάκης

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συναντήθηκαν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Tζέφρι Πάιατ.

Πάιατ για Ελλάδα - Τουρκία: Θα εμπλακούμε αν χρειαστεί

Κατά τη συνάντηση υπήρξε συζήτηση για βασικά θέματα ενεργειακής πολιτικής.

 Tζέφρι Πάιατ - Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Tζέφρι Πάιατ - Κωστής Χατζηδάκης κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Περιβάλλοντος - φωτογραφία Eurokinissi

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

1) Η συνεργασία 3+1 (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ και ΗΠΑ), καθώς και τρόποι εμπλουτισμού της ατζέντας. Ο κ. Χατζηδάκης πρότεινε την συμπερίληψη των ΑΠΕ στο πεδίο συνεργασίας.

2) Ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου IGBκαι η πορεία εκτέλεσης των έργων. Από την ελληνική πλευρά υπογραμμίσθηκε ακόμη μια φορά η γεωστρατηγική σημασία του αγωγού και η πρόθεση στενής συνεργασίας με τη Βουλγαρία και τους κατασκευαστές, προκειμένου το έργο να παραδοθεί χωρίς καθυστέρηση.

3) Στον FSRU της Αλεξανδρούπολης. Τόσο ο Έλληνας υπουργός, όσο και ο Αμερικανός πρέσβης εκτίμησαν ότι αυτό το σημαντικό και για τις δυο πλευρές έργο εξελίσσεται πολύ καλά και ότι θα έχει θετική επίδραση τόσο στο γεωστρατηγικό όσο και στο ενεργειακό πεδίο.

4) Έγινε επισκόπηση των αμερικανικών ενεργειακών επενδύσεων στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο και διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση. Αμερικανικές εταιρίες όπως η ΟΝΕΧ και η Black Summit με τη βοήθεια της DFC (U.S. International Development Finance Corporation), η Quantum Energy Partners,η National Energy, η General Electric, η Fortress, η Blink και η Tesla συνέβαλαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top