Νέα μέτρα - Κορωνοϊός: Κλειστά μπαρ και εστιατόρια και σε Αττική από τις 12

Οριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις - Το κάλεσμα στους νέους

Τα νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Κανένα μέτρο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσωπική ευθύνη. Δε γίνεται σε κάθε μέρος της χώρας να βρίσκεται ένας αστυνομικός. Άλλωστε, στην πρώτη φάση της πανδημίας η προσωπική ευθύνη έκανε τη χώρα μας παράδειγμα για όλον τον κόσμο», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Aνακοινώνονται νέα μέτρα – Πού θα εφαρμοστεί «μοντέλο Πόρου»

Ο κ. Χαρδαλιάς, πριν ανακοινώσει τα μέτρα, στάθηκε ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, τους οποίους κάλεσε να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί για να προστατέψουν τους γονείς και τους παππούδες τους.

Nα σημειωθεί ότι το μέτρο για τα καταστήματα της Αττικής και του κλεισίματος τα μεσάνυχτα, ισχύει από τη Δευτέρα 17/08

Αναλυτικά τα νέα μέτρα, που ανακοινώθηκαν:

- Έως τις 24 Αυγούστου, επιβάλλεται όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από εστιατόρια, θέατρα.

- Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα ως το πρωί στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα

- Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο: από αύριο το πρωί στις 6 απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, επιβάλλεται μάσκα παντού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12. 

- Παράταση των μέτρων στον Πόρο ως τις 24 Αυγούστου.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.

- Οσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίες, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.

- Τα μέλη των ομάδων αυξημένων κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία.

- Σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία. 

Κλείνοντας, αναφέρθηκε ξανά στους νέους, απευθυνόμενος σε αυτούς - όπως είπε - ως πατέρας: «Δεν είστε άτρωτοι. Είστε σε μία ηλικία, που χαρακτηρίζεται από την ανεμελιά. Να είστε διπλά προσεκτικοί, επιστρέφοντας από τις διακοπές σας. Επιστρέφοντας από τις διακοπές, φοράμε για 2 εβδομάδες τη μάσκα και αποφεύγουμε τις επαφές με τα άτομα υψηλού κινδύνου»

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top