Aνακοινώνονται νέα μέτρα – Πού θα εφαρμοστεί «μοντέλο Πόρου»

Αυστηρή σύσταση σε νέους που επιστρέφουν από νησιά για 7ήμερη καραντίνα

Νέα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού θα ανακοινώσει σε λίγη ώρα ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα ανακοινώσει αυστηρούς περιορισμούς για την Πάρο και την Αντίπαρο, όπου παρατηρείται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Κορωνοϊός: Ανακοινώνονται νέα μέτρα – Έκκληση Μητσοτάκη στους νέους

Συγκεκριμένα, θα εφαρμοστεί «το μοντέλο Πόρου», με μόνη διαφορά το ότι τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12 το βράδυ και όχι στις 11, όπως ισχύει για τον Πόρο.

Δήμαρχος Πόρου: «Τηρήστε τα μέτρα αλλιώς θα έρθουν χειρότερες μέρες»

Τα μέτρα θα αφορούν και τις Σπέτσες και την Ύδρα, όπου επίσης παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων, όπου εκεί τα νυχτερινά μαγαζιά θα υποχρεούνται να κλείνουν από τις 11 έως τις 7 το πρωί.

Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές θα ενεργοποιηθεί και ο αριθμός 112, όπως έγινε και στον Πόρο. 

Στα μέτρα, που θα ανακοινωθούν, θα είναι και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους στρατοπέδων και κέντρα φιλοξενίας μεταναστών με υψηλό συγχρωτισμό, αλλά και ο προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορωνοιό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Παράλληλα, αναμένεται να αποφασιστεί να πέσει ακόμη περισσότερο το όριο των ατόμων για τις κοινωνικές και τις δημόσιες εκδηλώσεις, όπως τους γάμους και τις βαπτίσεις, στα 50 άτομα, από 100, που είναι σήμερα, ειδικά για τις περιοχές με έξαρση στα κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση θα απευθύνει και αυστηρή σύσταση, ειδικά στους νέους, για να μπαίνουν σε επταήμερη καραντίνα μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές τους στα νησιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top