Κουτσούμπα και Βαρουφάκη ενημέρωσε ο πρωθυπουργός για Ελληνοτουρκικά

Ζήτησε τις προτάσεις τους για να υπάρξει διάλογος

Με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, και τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, ολοκληρώθηκαν οι επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, ζητώντας παράλληλα τις προτάσεις τους. Προσθέτουν πως σταθερή επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης αποτελεί η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και ο γόνιμος διάλογος.

«Το συμπέρασμα από τη σημερινή συνάντηση και ενημέρωση είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στις επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, οι οποίοι έχουν εναποθέσει την ασφάλεια, την ειρήνη σε όλη αυτή την περιοχή, σε όλους αυτούς που έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, με τις συγκρούσεις, τους έντονους ανταγωνισμούς στη περιοχή, που δεν είναι άλλοι από την ΕΕ, από το ΝΑΤΟ, από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ενημερώθηκα από τον πρωθυπουργό για τα εθνικά θέματα. Υπάρχει μια ψυχραιμία και μια αισιοδοξία, για όσα συμβαίνουν σήμερα. Εκ μέρους του ΜεΡΑ 25 θύμισα στον πρωθυπουργό -και θυμίζω και στους πολίτες- ότι σήμερα είναι η 46η επέτειος από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Αυτό έχει σημασία, γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως έγινε λόγω της κυπριακής τραγωδίας, την οποία έφεραν οι εθνικιστικές επιλογές ενός ξενοκίνητου καθεστώτος, το οποίο άνοιξε διάπλατα την πόρτα στην τουρκική κατοχή. Από τότε μέχρι σήμερα, η Τουρκία έχει γίνει μια σημαντική περιφερειακή δύναμη, ενώ η Ελλάδα φθίνει με το "ναι σε όλα" στις διάφορες τρόικες. Για μας στο ΜεΡΑ25, είναι ξεκάθαρο πως η Ευρωπαϊκή Ένωση με την κυρία Μέρκελ, το Βερολίνο να συμμετέχει ενεργά σε αυτό και με τον κύριο Μακρόν να θέλει τον δικό του ρόλο, στοχεύουν σε μια επιδιαιτησία, στοχεύουν στο να σύρουν τον Έλληνα πρωθυπουργό, την ελληνική κυβέρνηση, σε μια διαπραγμάτευση με ατζέντα που θα έχουν εκείνοι συνδιαμορφώσει με τον Ερντογάν» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top