Σε νέα σύσκεψη ο Μητσοτάκης με Μέρκελ - Μακρόν και άλλους ηγέτες 

«Ας κάνουμε μια συμφωνία απόψε» έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter  

Μητσοτάκης με Μέρκελ, Μακρόν, Κόντε, Σάντσεθ, Κόστα

Σε νέα σύσκεψη συμμετείχε σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας Κόντε, της Ισπανίας, Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Κόστα. 

Μετατέθηκε πάλι η ώρα έναρξης της συνόδου κορυφής της ΕΕ

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά διαβουλεύσεων που έγιναν τις τελευταίες ώρες. Ο Πρωθυπουργός έχει συμμετάσχει σε συσκέψεις με αυτή τη σύνθεση που έχουν διαρκέσει πάνω από 10 ώρες από χθες το βράδυ, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των χωρών του Νότου. 

Επίσης, συμμετείχε ενεργά αυτό το τετραήμερο στην Ολομέλεια αλλά και σε πολλές συσκέψεις στο περιθώριο της Συνόδου όχι μόνο με τις χώρες του Νότου αλλά και στις ευρύτερες διαβουλεύσεις με τους λεγόμενους φειδωλούς. 

Σύνοδος Κορυφής: Νότες αισιοδοξίας για συμφωνία από Μέρκελ – Μακρόν

Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα έχοντας ανακτήσει την αξιοπιστία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με το αυξημένο κύρος του Πρωθυπουργού, διαδραματίζει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων.

Μητσοτάκης στο twitter: Ας κάνουμε μια συμφωνία απόψε       

Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός στο twitter αναφέρει:  «Σε μια ακόμη συνάντηση, αυτή τη φορά με την Ά. Μέρκελ, Εμ. Μακρόν, Τζ. Κόντε, Κ. Σάντσεθ, Α. Κόστα.      

Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει φιλόδοξη. Ας κάνουμε μια συμφωνία απόψε».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top