Σύνοδος Κορυφής: Νότες αισιοδοξίας για συμφωνία από Μέρκελ – Μακρόν

Μέρκελ: Δε θα είναι εύκολο, αλλά μπορούμε

Την ελπίδα να είναι αυτή η τελευταία μέρα και νύχτα συζητήσεων εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά την άφιξή του στο κτίριο του Συμβουλίου για την τέταρτη μέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής.

Ο Μακρόν τόνισε ότι υπάρχει «πνεύμα συμβιβασμού» και πως «τα πράγματα έχουν προχωρήσει, πρέπει να πάμε σε περισσότερες λεπτομέρειες».

Τέταρτη μέρα διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες – Ξέσπασε ο Μακρόν

«Δεν είμαστε ακόμα εκεί, αλλά τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε προσερχόμενη η Πρόεδρος της Κομισιόν Φον Ντερ Λάιεν.

«Χρειαζόμαστε μια συμφωνία που να μας δίνει τα μέσα για να ξεπεράσουμε την κρίση και να προετοιμάσουμε την Ευρώπη για το μέλλον», σημείωσε. 

Από την πλευρά της, η Καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι η πρόοδος σημαίνει ότι υπάρχει «ελπίδα» ότι μια συμφωνία είναι δυνατή.

«Eίμαι πολύ χαρούμενη που τον Μάιο, εμείς - ο Γάλλος Πρόεδρος και εγώ - ξεκινήσαμε ένα πραγματικά ουσιαστικό πρόγραμμα. Σε αυτήν την εξαιρετική κατάσταση, αυτό αποτελεί πλέον τη βάση για τις αποφάσεις της Κομισιόν και ως εκ τούτου θα μπορούσε να πετύχει να συμφωνήσουμε ένα σημαντικό μέρος των επιδοτήσεων εδώ. Αυτή είναι η απάντηση που χρειαζόμαστε για μια εξαιρετική κατάσταση. Ήταν σαφές ότι υπήρξαν απίστευτα σκληρές διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και σήμερα. Αλλά μια εξαιρετική κατάσταση απαιτεί εξαιρετικές προσπάθειες. Ελπίζω ότι μπορούμε, επίσης, να καλύψουμε την υπόλοιπη απόσταση, αν και δεν θα είναι εύκολο», είπε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top