Υπόθεση Καλογρίτσα: Αυτή είναι η διαδρομή του «μαύρου χρήματος» 

Το κουβάρι των υπόγειων συναλλαγών και τα τραπεζικά δάνεια στον επιχειρηματ

Νέα στοιχεία φωτίζουν την υπόγεια συναλλαγή των Λιβανέζων επιχειρηματιών και του Χρήστου Καλογρίτσα, προκειμένου ο εργολάβος να πάρει τηλεοπτική άδεια. Το Star και η Κατερίνα Τσαμούρη αποκαλύπτουν λεπτο πρός λεπτο τη δαιδαλώδη διαδρομή των 3 εκατομμυρίων ευρώ από το Άμπου Ντάμπι έως την Τράπεζα Αττικής.

“Kαλογρίτσας Gate”: Σχεδίαζαν “ξέπλυμα“ 3 εκατ. ευρώ για τον διαγωνισμό

Τα 3 εκ. του Φουάντ Χούρι προς τον Χρήστο Καλογρίτσα έκαναν τον γύρο του κόσμου σε 24 ώρες! 

-Στις 28 Αυγούστου 2016 η  εταιρεία CCEP -θυγατρική της Λιβανέζικης CCC  κατέθεσε στις 3 το μεσημέρι τα χρήματα στην Abu Dhabi Islamic Bank στα Αραβικά Εμιράτα. Από εκεί το έμβασμα έφυγε για το Λονδίνο και την βρετανική τράπεζα HSBC.

- Στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας 29 Αυγούστου, σήμανε συναγερμός στην Τράπεζα Αττικής γιατί δεν είχαν  φτάσει ακόμη τα λεφτά. Ζήτησαν από το Λονδίνο να δοθεί προτεραιότητα στο έμβασμα, το οποίο εκταμιεύτηκε με διαδικασίες εξπρές στη 1.30 το μεσημέρι

ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΜΙΑΣ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗΣ ΚΟΜΠΙΝΑΣ

Ο Καλογρίτσας εμφανίστηκε ασθμαίνοντας και εκπρόθεσμος στην επιτροπή για τις άδειες. Είχε προηγηθεί ένα καυτό Σαββατοκύριακο γεμάτο ίντριγκα και παρασκήνιο. Στα email μεταξύ του Lιβανέζου Fouad Khouri, του Χρήστου Καλογρίτσα και του οικονομολόγου μεσάζοντα Κυριάκου Τόμπρα φαίνεται ότι το κουβάρι μιας καλοστημένης κομπίνας ξεδιπλώνονταν ώρα με την ώρα. 

«Ο “Λευκός Οίκος” έκλεισε τη συμφωνία με τον Καλογρίτσα» 

Στις 5.34 μμ του Σαββάτου 27 Aυγούστου ο  Fuad Khuri ενημέρωνε τον Τόμπρα πως επινόησε το σχέδιο της υπεργολαβίας για εμπορικό κέντρο στα Εμιράτα, ώστε να κρύψουν τον πραγματικό λόγο της συναλλαγής. 

ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ...ΘΕΟΥ

Σε σχετικό email αναφέρεται: 

«Εναλλακτικά, συντάσω συμφωνητικό υπεργολαβίας για ανάθεση σε εσάς ηλεκτρομηχανολογικού έργου ποσού 40 εκ. δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Δηλώνω ότι υπάρχει προκαταβολή ποσού 3 εκ δολαρίων που θα γίνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αύριο. Ο Λευκός Οίκος έχει αναφερθεί σε λογαριασμούς φίλων στα Ηνωμενα Αραβικά Εμιράτα, τους οποίους μπορώ να χρηματοδοτήσω αύριο. Από εκεί και πέρα θα εναπόκειται στα δικά σου μαγικά να φέρεις τα κεφάλαια εδώ».

Με τις ευλογίες του Θεού» 

Σχεδόν δύο ώρες μετά, στις 7.23 μ.μ. ο  Κυριάκος Τόμπρας απάντησε: «Είμαι 100% σίγουρος πως η ιδέα του κ. Φουάντ να προχωρήσουμε με συμφωνητικό υπεργολαβίας είναι τώρα η μόνη και η μοναδική ευκαιρία προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του διαγωνισμού». 

ΨΑΧΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥΣ

Στις 9. 49 το βράδυ του Σαββάτου ο Fuad  φανερα δυσαρεστημένος έψαχνε ακόμη φόρμουλα να μην φανεί η CCC ως αποστολέας των χρημάτων . 

«Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης , η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή.

Οι επικεφαλής και ο “Λευκός Οίκος” και η White Porscha ειχαν συμφωνησει τα τραπεζικά στοιχεία των "φίλων" στα Ηνωμένα Αραβικα Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του κυπριακού αριθμού που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα. 

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ Ο "ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ" ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ

Το σύμπαν και ο «Λευκός Οίκος»   - δηλαδη το τότε Μέγαρο Μαξίμου- συνωμοτούσαν για να πάρει την άδεια ο Καλογρίτσας. Στις διευκολύνσεις του εργολάβου πρωτοστατούσε βεβαίως η Attica Bank, η οποία είχε παγώσει το δανεισμό σε όλους, εκτός απο τον "κόκκινο" εργολάβο. 

Στις αρχές του 2015 ο δανεισμός του ήταν 49,1 εκατ. ευρώ και υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε ενάμιση χρόνο. Στα μέσα του 2016 έφτασε τα 108,7 εκατ. ευρώ! 

Γ. Γεραπετρίτης: «Να μας πει ο Τσίπρας αν εγκρίνει τις ενέργειες Παππά»

ΠΟΙΑ ΧΡΕΗ;  ΕΔΩΣΑΝ ΔΑΝΕΙΟ... 15 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ 

Δύο μήνες πριν το διαγωνισμό μάλιστα έδωσαν ακόμη 15 εκατ.  ευρώ στις εταιρείες ΤΟΞΟΤΗΣ  και ΝΙΚΗ! Χωρίς καμία πιστοληπτική ικανότητα κι ενώ χρωστούσε παντού. 

Το Star επικοινώνησε  με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Αττικής Αλέξανδρο Αντωνόπουλο. Απάντησε πως δε θέλει να κάνει καμία δήλωση. Άλλωστε, όπως είπε, έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και δε θέλει να το σχολιάσει. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top