“Kαλογρίτσας Gate”: Σχεδίαζαν “ξέπλυμα“ 3 εκατ. ευρώ για τον διαγωνισμό

Μυστήριο το πού κατέληξαν τελικά τα  χρήματα  

24 ώρες πρίν απο το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έφυγαν τα 3 εκατομμύρια ευρω των λιβανέζων απο το Αμπου Ντάμπι και έφτασαν στην Τράπεζα Αττικής μέσω Λονδίνου. Το Star και ο Πέτρος Μποτσαράκος αποκαλύπτουν συγκλονιστικά ντοκουμέντα για το πως είχε οργανωθεί το κόλπο  με εμπνευστή το “White House”  που ο Χρήστος Καλογρίτσας καταγγέλλει ότι ήταν το τότε Μέγαρο Μαξίμου. Αυτά τα χρήματα κανείς δεν ξέρει που κατέληξαν, αφού οι πρωταγωνιστές αλληλοαναιρούνται.   

Υπόθεση Καλογρίτσα: Ποιος είναι ο μυστηριώδης ”white porcha"; 

O Καλογρίτσας και η λιβανέζικη εταιρία φέρονται να σχεδίαζαν να ξεπλύνουν χρήμα  μέσω ενός μυστηριώδους λογαριασμού στην Κύπρο και να  εμφανίσει ο Καλογρίτσας 3 εκατ. ευρώ  σαν δάνειο. Το αποκαλύπτει email του Φουάντ Χούρι από την λιβανέζικη εταιρία στον μεσάζοντα του Καλογρίτσα,  Κυριάκο Τόμπρα, και εμπλέκει με τους μυστικούς λογαριασμούς  το τότε Μαξίμου.

Αποκάλυψη Star: Η σκοτεινή διαδρομή του χρήματος προς τον Καλογρίτσα 

ΧΟΥΡΙ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ» ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΗ

Στo email ο  Χούρι εμφανίζεται να λέει στον Τόμπρα:

Αγαπητέ Κυριάκο,

Η ιδέα δεν είναι να καταγραφούμε άμεσα ή έμμεσα σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος συναλλαγής. 
Ο επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porcha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά  στοιχεία των «φίλων» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία  θα χορηγηθούν  μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.

 

Επειδή δεν προλάβαιναν να ξεπλύνουν το χρήμα σε δυο μέρες, η λιβανέζικη εταιρία  έκανε μια εικονική  σύμβαση με την κατασκευαστική εταιρία «Τοξότης» του Καλογρίτσα που  δήθεν θα κατασκεύαζε Μall  στα Εμιράτα . 

Με αυτό ως προπέτασμα καπνού, του έστειλαν τα 3 εκατ. για να μπει ο Καλογρίτσας στον   διαγωνισμό για τις άδειες. Με μυστικό ιδιωτικό συμφωνητικό και οι δυο πλευρές γνώριζαν ότι τα λεφτά θα δοθούν για να αποκτήσει ο εκλεκτός του Μαξίμου τηλεοπτική άδεια.

Tόμπρας στο Star: Τι αποκάλυψε ο διαμεσολαβητής Καλογρίτσα για το "deal" 

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στις 28 Αυγούστου 2016, ημέρα Κυριακή, o Φουάντ Χούρι μέσω της  Abu Dabi Islamic Bank  έστειλε  τα 3 εκατομμύρια στην   HSBC  στο Λονδίνο. Δευτέρα πρωί  όλη η Attica Bank ήταν στο πόδι για να προλάβουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να φτάσουν τα λεφτά. 13.30 το μεσημέρι μπήκαν στον λογαριασμό της  εταιρίας Τοξότης του Χρήστου Καλογρίτσα  ο οποίος τα εκταμίευσε και τα  κατέθεσε στην εταιρία του γιού του Ιωάννη Καλογρίτσα. Η Attica Bank του  έδωσε  εγγυητική επιστολή στο και πέντε,  γι’ υτό και την κατέθεσε εκπρόθεσμα  στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης , που την έκανε δεκτή.   Στις 26 Αυγούστου δεν πλήρωσε τη δόση και τα τρία εκατομμύρια έπρεπε να μείνουν στο Dημόσιο, όπως  έλεγαν τότε οι πρωταγωνιστές.

Συγκεκριμένα, ο Λευτέρης Κρέτσος , τότε ΓΓ Ενημέρωσης δήλωνε στις 26 Σεπτεμβρίου 2016: 
«Αν κάποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές δεν καταβάλλει μέχρι σήμερα τα χρήματα, τότε δεν θα χάσει μόνο την άδεια, αλλά και τα 3 εκατ. ευρώ τα οποία έδωσε ως εγγύηση», ενώ ο  Ιωάννης Καλογρίτσας, στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 ανέφερε:«Χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει»

Περιέργως όμως ο Χρήστος Καλογρίτσας πήρε πίσω τα 3 εκατ. και λέει ότι του ζήτησαν να τα ρίξει αλλού .

Όπως υποστηρίζει στη μήνυσή του στις  6/7/2020 , «το ποσό των 3 εκ. είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του Υπουργού κ. Νικόλαου Παππά  για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου  Documento». 

Όμως,  ο σημερινός  εκδότης της εφημερίδας Κώστας Βαξεβάνης τον διαψεύδει .«Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι απ’ τα βοσκοτόπια.Τα 3 εκ. που λέει ότι πήρε ο Καλογρίτσας το 2016 για να φτιαξει το "φιλοκυβερνητικο Documento" (του οποίου ήταν τότε μοναδικός ιδιοκτήτης), ήταν δεσμευμένα υπέρ του Δημοσίου έως τις 19 Ιανουαρίου 2017» . γράφει σε ανάρτησή του. 

Πού είναι λοιπόν σήμερα τα 3 εκ.; Ποιος τα έχει; Άγνωστο!

Η λιβανέζικη εταιρεία τα ζητά πίσω δικαστικά από τον Καλογρίτσα. «Η CCC εκφράζει τη λύπη της που το όνομά της συνδέεται με μια πολιτική αντιπαράθεση και εμπιστεύεται πλήρως το ελληνικό δικαστικό σύστημα για την επίλυση της αντιδικίας με την εταιρεία Τοξότης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ Ν. ΠΑΠΠΑ - ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

H  κυβέρνηση δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα για την κάλυψη που παρέχει στον Νίκο Παππά.

«Παίρνοντας αγκαλιά χθες τον κ. Παππά δείχνει ότι όλα ήταν σε γνώση του» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΑΝΤ1.  

Ο Νίκος Παππάς  όμως αποφεύγει για 4η μέρα να δώσει μια  εξήγηση.  Ο ίδιος υποστηρίζει πάντως για το ζήτημα :«Δε μου συγχωρούν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες γιατί αναγκάστηκαν να πληρώσουν 400 εκατομμύρια. Για αυτό με έχουν συνέχεια στο στόχαστρο. Με ξεσκονίζουν αλλά δε θα βρουν τίποτα». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top