Αποκάλυψη Star: Η σκοτεινή διαδρομή του χρήματος προς τον Καλογρίτσα 

Εταιρίες - φαντάσματα, μυστικά εμβάσματα και αφανείς χρηματοδότες

Η σκοτεινή διαδρομή του χρήματος από τον λιβανέζικο κολοσσό στον Χρήστο Καλογρίτσα αποκαλύπτεται μέσα από τις καταθέσεις των πρωταγωνιστών και τις μαρτυρίες που φέρνει στο φως το Star. Εταιρίες - φαντάσματα, μυστικά εμβάσματα και αφανείς χρηματοδότες συνθέτουν το πάζλ ενός τηλεοπτικού διαγωνισμού που σκηνοθετήθηκε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, από το τότε Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά. 

Tόμπρας στο Star: Τι αποκάλυψε ο διαμεσολαβητής Καλογρίτσα για το "deal"

«ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ»  ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ

Στις 27/8/ 2016 o μεσάζων οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας κλείνει το deal μεταξύ Χρήστου Καλογρίτσα και Φουάντ Χούρι για 3 εκατομμύρια ευρώ κάτω από το τραπέζι. 

Δύο μέρες μετά,  όλοι οι υποψήφιοι καναλάρχες καταθέτουν εγγυητικές  ως τις 3 το μεσημέρι για να μπουν στον διαγωνισμό - παρωδία αλλά ο Καλογρίτσας πάει εκπρόθεσμος  40 λεπτά. Για τον αγαπημένο του Μαξίμου όμως  η αργοπορία δεν ήταν πρόβλημα.

Τα χρήματα ήρθαν από τον Λίβανο στην Αttica Bank και μεταφέρθηκαν σε δύο λογαριασμούς.

Συνεχίζεται η θύελλα αντιδράσεων για τον στημένο διαγωνισμό 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Κ. ΤΟΜΠΡΑ: ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Ο Χ.ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ

Όπως αποκαλύπτει ο Κυριάκος Τόμπρας στην κατάθεσή του στις 6/3/ 2020 στις  28/8/ 2016 εστάλη έμβασμα ποσού  3 εκ. ευρώ στην  Attica Bank. H δικαιούχος εταιρία «Τοξότης»  το εισέπραξε το πρωί της 29/8/2016 και δάνεισε αυθημερόν  την  άλλη εταιρεία «ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ»  για να εκδοθεί η εγγυητική επιστολή  από την  Attica Bank.

Οι νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση Καλογρίτσα που προκαλούν σάλο

ΤΟΜΠΡΑΣ:  Ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ  ΜΕ ΞΕΝΑ  ΧΡΗΜΑΤΑ 

Η Attica Bank έδωσε εγγυητική  για χρήματα που πήρε η εταιρία Καλογρίτσα  χωρίς αιτιολογία. Και επιστρατεύτηκαν για κάλυψη τα βοσκοτόπια, αφού οι Λιβανέζοι δεν έπρεπε να φανούν.

«Οι Χούρηδες ενδιαφερόντουσαν να συμμετέχουν σε ένα τηλεοπτικό εγχείρημα στην Ελλάδα και ο Καλογρίτσας ψαχνότανε  που θα βρει λεφτά να κάνει  κανάλι γιατί όλη η αγορά ήξερε ότι δεν είχε. Έτσι τους γνώρισα» αποκάλυψε ο Κ. Τόμπρας.  

Ο Ν.ΠΑΠΠΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΤΑΝ ΤΑ «ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ»

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ο Ν. Παππάς είχε πλημμυρίσει το διαδίκτυο με ειρωνικά σχόλια για όσους μιλάγανε για βοσκότοπους και για γίδια. 

Τα χρήματα στον Καλογρίτσα  ήρθαν από εταιρία φάντασμα με κυβερνητικές ευλογίες.

Στη μήνυσή του ο κ. Καλογρίτσας στις 6/7/2020 αναφέρει:

«Η αφανής εταιρία είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό  της, κατά τον οικείο χρόνο, Κυβέρνησης – την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν  White House-  και του αρμόδιου Υπουργού Νικόλαου Παππά».

Γιατί έφτιαξαν εταιρεία φάντασμα; Γιατί η Λιβανέζικη εταιρεία απαγορευόταν δια νόμου να έχει δραστηριότητα στην Ελλάδα! 

«Ξέρω ότι μεταξύ τους όταν αναφέρονταν στην κυβέρνηση τη λέγανε “Λευκό Οίκο”. Το είχανε βρει ο Καλογρίτσας ή οι Χούρι με το Μαξίμου, εγώ δεν ήμουν άνθρωπος του Μαξίμου, όχι, εγώ δεν έχω καμία σχέση μ΄ αυτούς τους λογαριασμούς, ούτε με το Μαξίμου» υποστηρίζει ο κ. Τόμπρας. 

Στο παρασκήνιο η μεθόδευση είχε στόχο να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας.

Στις 2/9/ 2016 ο εργολάβος ποντάρισε 52,6 εκατομμύρια στο διαγωνισμό, χωρίς να έχει ευρώ!

Στις 20/9/2016 έστειλε  bussines plan στη λιβανέζικη εταιρία ζητώντας κι άλλο χρήμα. 

Όμως, την επομένη ο Φουάντ Χουρι έκανε πίσω. Τρόμαξε από τις διαστάσεις που είχαν πάρει τα βοσκοτόπια . 

Ως τις  26/9 2016  δεν έστειλε λεφτα. Ο Καλογρίτσας δεν πλήρωσε την δόση των 17,5 εκατομμυρίων ευρώ και κηρύχθηκε έκπτωπος.

Στο προσκήνιο ο Νίκος Παππάς τα έβρισκε όλα τέλεια. «Δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να περάσει σε μια νέα εποχή τηλεοπτική, εποχή  όπου η νομιμότητα θα είναι κρυστάλλινη» δήλωνε στις 2/9/2016!

Έρχεται δικαστικό «τσουνάμι» για το στήσιμο του διαγωνισμού των αδειών!  

Στις 15/10/ 2016 με τροπολογία ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να κλείσει τα κανάλια εντός πέντε ημερών αφήνοντας στον δρόμο 2.000 εργαζόμενους. Τον πρόλαβε  όμως το ΣτΕ, ακυρώνοντας τον Νόμο  στις 26/10/2016 και τον διαγωνισμό -  φιάσκο στις 13/1/ 2017.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top