Οι νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση Καλογρίτσα που προκαλούν σάλο

Πώς στήθηκε η εμπλοκή λιβανέζικης εταιρίας με συντονισμό Παππά - "Λ.Οίκου"

Αποκαλυπτικά έγγραφα δείχνουν πώς στήθηκε η κομπίνα με την Λιβανέζικη εταιρία που θα πλήρωνε μυστικά για να αγοράσει τηλεοπτική άδεια ο Χρήστος Καλογρίτσας. Τα κατέθεσε σήμερα ο ίδιος , καθώς βρίσκεται στα δικαστήρια με τους λιβανέζους για τα 3 εκατομμύρια της πρώτης δόσης. Στα παρασκηνιακά deals και στα σκοτεινά e-mails πρωταγωνιστούν ο «Λευκός Οίκος», όπως αποκαλούσαν μεταξύ τους το Μέγαρο Μαξίμου, ο Νίκος Παππάς και ένα άγνωστο όνομα (πρφανώς ψευδώνυμο)  "White Porsca". 

ΝΔ: Ποια είναι η  "White Porsca" από την οποία ξεκινούσαν όλα;

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ Ν. ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ «ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ»

Τον Αύγουστο του 2016, ο  Χρήστος Καλογρίτσας «δεν έχει μία»  για να πληρώσει για τηλεοπτική άδεια.

Ο ασφαλιστής στο επάγγελμα Κυριάκος Τόμπρας, στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου κατά  το παρελθόν,  μεσολαβεί ανάμεσα στον Καλογρίτσα και τη λιβανέζικη εταιρία και στήνουν μια επιχείρηση, με οδηγίες από το τότε Μαξίμου, με στόχο να βρει τα λεφτά ο Καλογρίτσας για να γίνει καναλάρχης. 

Νέα μήνυση από Καλογρίτσα: «Στο Μαξίμου γνώριζαν»

ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Στις 27 Αυγούστου 2016,  τρεις μέρες πριν τη δημοπρασία φιάσκο, ο  Τόμπρας με email στη λιβανέζικη εταιρία  ζητά  επειγόντως λεφτά: Τρία  εκατομμύρια  ως δεσμευμένα κεφάλαια για  εγγυητική επιστολή  για την συμμετοχή  στον διαγωνισμό για την παροχή 4 αδειών.

Ο εκπρόσωπος της λιβανέζικης εταιρείας  αποκαλύπτει το μεγάλο κόλπο. Οι δύο πλευρές έφτιαξαν ουσιαστικά διπλά βιβλία. Η βιτρίνα θα ήταν η ανέγερση εμπορικού κέντρου στα Εμιράτα,  ενώ στην πραγματικότητα τα λεφτά θα δίνονταν ως προκαταβολή για την άδεια. 

«Συντάσσω  συμφωνητικό υπεργολαβίας  για ανάθεση σε εσάς Ηλεκτρομηχανολογικού έργου  ποσού 40 εκ. Δολαρίων  στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Δηλώνω ότι υπάρχει  προκαταβολή 3 εκατομμυρίων Δολαρίων  που θα γίνει στα ΗΑΕ αύριο» αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.   

Με τα email του ο λιβανέζικος κολοσσός μπλέκει άσχημα  την  τότε κυβέρνησή με την διακίνηση του χρήματος. «Ο “Λευκός Οίκος”  έχει αναφερθεί σε λογαριασμούς «φίλων»  στα ΗΑΕ, τους οποίους μπορώ να χρηματοδοτήσω αύριο. Από εκεί και πέρα θα εναπόκειται στα δικά σου μαγικά να φέρεις τα κεφάλαια εδώ».

Πολιτικές αναταράξεις για τη δράση Καλογρίτσα – «Πόλεμος» ανακοινώσεων

ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Ο Ν. ΠΑΠΠΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕ ΚΑΙ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Ο Χρήστος Καλογρίτσας  με επιστολή του και στο διεθνές δικαστήριο διαιτησίας  δηλώνει ότι ήταν εικονική σύμβαση  που έκρυβε μυστική συμφωνία, ενώ στην έγκληση που κατέθεσε σήμερα κατά της λιβανέζικης εταιρίας αναφέρει ότι όλα τα είχαν συντονίσει και συμφωνήσει με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Νίκο Παππά.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top