Πολιτικές αναταράξεις για τη δράση Καλογρίτσα – «Πόλεμος» ανακοινώσεων

Nέα στοιχεία για τη δράση του επιχειρηματία και τον ρόλο του Νίκου Παππά

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Νέα στοιχεία για τη δράση του επιχειρηματία Καλογρίτσα και για το ρόλο του Νίκου Παππά την περίοδο των τηλεοπτικών αδειών έρχονται στο φως της δημοσιότητας. H Νέα Δημοκρατία καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει που κατέληξαν τα τρία εκατομμύρια ευρώ που πήρε ο επιχειρηματίας  Καλογρίτσας από τον πολυεθνικό κολοσσό CCC προκειμένου να μετάσχει στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης Καλογρίτσα, με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο CCC, για τα 3 εκ. ευρώ που πήρε ως προκαταβολή για ένα δήθεν έργο, οι δικηγόροι του αποκάλυψαν στους δικαστές, ότι τα 2,5 εκ πήγαν για την έκδοση της εφημερίδας Documento,  καθ’ υπόδειξίν του Νίκου Παππά και του Μαξίμου, ενώ δεν υπήρξε αναφορά για το τι απέγιναν τα 500.000 ευρώ.

«Με αυτά τα λεφτά πληρώσανε τον Βαξεβάνη για να κάνει αυτή την εφημερίδα...Kαι έφτιαξαν ένα όπλο για να λασπώνουν και να συκοφαντούν τους πολίτικους τους αντίπαλους» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Kυβέρνηση: O Aλέξης Τσίπρας πρέπει να δώσει εξηγήσεις

Η κυβέρνηση βάζει στο κάδρο των ευθυνών τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς;  Αντί να λέει λόγια του αέρα, περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις του» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

ΝΔ: Περιμένουμε απαντήσεις για τα 3 εκατομμύρια ευρώ στο Documento

Με τις αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά στο φως, συμπληρώνεται το παζλ του παρακράτους, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι Ελληνες μαθαίνουν, δια στόματος των πρωταγωνιστών, αυτά που υποψιάζονταν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, από την πλευρά του εργολάβου κι επίδοξου καναλάρχη με τις πλάτες του "μαγαζιού", κ. Καλογρίτσα ειπώθηκε στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατομμύρια τελικά πήγαν στο Documento (προφανώς όχι για να ενισχυθεί ο αγώνας κατα της διαπλοκής και η "ανεξάρτητη" δημοσιογραφία, αλλά για να κάνει τη "βρώμικη δουλειά" του ΣΥΡΙΖΑ). Ο κ. Βαξεβάνης απαντά, ότι εκείνος δεν ήταν συνεταίρος αλλά ένας απλός εργαζόμενος! Ο οποίος, ώ του θαύματος, κατάφερε στη συνέχεια να γίνει ιδιοκτήτης».

Και συμπληρώνει το κυβερνών κόμμα: «Για όλη αυτή τη δυσώδη ιστορία οφείλουν απαντήσεις ο Α. Τσίπρας και ο Ν. Παππάς που την έστησαν και όλοι οι εργολαβικά εμπλεκόμενοι. Πήγαν όντως τα 3 εκατομμύρια ευρώ στην έκδοση του Documento; Πως έγινε και ο εργαζόμενος σε μια εφημερίδα στην οποία μπήκαν τόσα εκατομμύρια, βρέθηκε ιδιοκτήτης;».

Και καταλήγοντας η ΝΔ υπογραμμίζει: «Η δικαιοσύνη παράλληλα οφείλει να διερευνήσει τις σκοτεινές διαδρομές, των εικονικών συμβάσεων, των εκατομμυρίων ευρώ και των μετοχών που άλλαζαν χέρια. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».

ΝΔ: Περιμένουμε απαντήσεις για τα 3 εκατατομμύρια ευρώ στο Documento

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», ο Καλογρίτσας, ομολόγησε στο δικαστήριο, ότι έκανε deal με τον Νίκο Παππά κάτω από το τραπέζι ώστε να εξασφαλίσει το ποσό που θα του επέτρεπε να μπει «σφήνα» στο διαγωνισμό. Όπως αποκάλυψε μάλιστα η ενορχήστρωση του σχεδίου ανήκε στο “White House”, όπως αποκαλούσε το Μαξίμου και τον τότε υπουργό Επικρατείας.

Κι ενώ αυτά συν έβαιναν παρασκηνιακά, δημόσια ο κ. Παππάς ξιφουλκούσε υπερ της διαφάνειας.

 «Αυτή η διαδικασία που εμείς διοργανώσαμε διαφύλαξε και τους συμμετέχοντες. Δεν έχει υπάρξει δημόσιος διαγωνισμός που να έχει τέτοια και τόσα επίπεδα ελέγχου» δήλωνε ο Νίκος Παππάς στις 23/09/2016. Έναν μήνα αργότερα ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.

Νέες αποκαλύψεις Καλογρίτσα βάζουν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό

Νέα ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: «Μέχρι και πρώην υπουργοί της ΝΔ πρωταγωνιστές του παρακράτους»

«Μέχρι και πρώην υπουργοί της ΝΔ πρωταγωνιστές του παρακράτους», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και ρωτά τον πρωθυπουργό, αν θα τους θέσει εκτός ΝΔ.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «οι αποκαλύψεις από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ που φέρνει στη δημοσιότητα το Documento και εμφανίζουν ως πρωταγωνιστές του παρακράτους, εκτός από επίορκους αστυνομικούς και δικαστές, πρώην υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ που εμπλέκονται από "τακτοποιήσεις" και ρουσφέτια μέχρι και σε υποθέσεις παιδεραστίας, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον κ. Μητσοτάκη». Προσθέτει ότι «την ώρα που ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε δώσει εντολή στην ΕΥΠ να διαλευκάνει την υπόθεση και απέπεμψε τους επίορκους αστυνομικούς, ο κ. Μητσοτάκης είχε το θράσος να μιλά για δήθεν παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ». «Κι όλα αυτά», σημειώνει, «ενώ γνώριζε πως χρηματοδότες της ΝΔ εμφανίζονται στις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ να χρηματίζουν αρεοπαγίτες». Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι επιπλέον, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, «προβεβλημένα στελέχη του κόμματός του εμπλέκονται σε δυσώδεις υποθέσεις».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «ακόμα και αν ο κ. Μητσοτάκης πει πως δεν γνώριζε, δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία. Τα κατήγγειλε η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Δημητρίου, στην Προανακριτική για τη Νοβάρτις πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ο ίδιος είχε δώσει εντολή στους βουλευτές της πλειοψηφίας, αντί να συμβάλλουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης, να παριστάνουν το φερέφωνο του κ. Μιωνή».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν οφείλει συγκεκριμένες απαντήσεις: Θα προχωρήσει ο ίδιος και η ΝΔ σε αυτοκάθαρση και εξυγίανση του κόμματός τους, πριν αναλάβει η δικαιοσύνη; Θα θέσει εκτός ΝΔ τους πρωταγωνιστές που πολύ καλά γνωρίζει ή θα επιχειρήσει και πάλι να τα κουκουλώσει;».

Aντιδράσεις ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκαλύψεις

Πάντως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν αποστάσεις από τον Νίκο Παππά: «Από εδώ και πέρα τα πρόσωπα που έπαιξαν ή παίζουν ρόλο με τον δημόσιο λόγο τους έχουν και την ευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται» δήλωσε ο Παναγιώτης Ρήγας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στον ΣΚΑΪ.

KINAΛ και ΚΚΕ για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα

«Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο» τονίζει με τη σειρά του το ΚΙΝΑΛ, ενώ το ΚΚΕ κάνει λόγο για διαφθορά και αντιλαϊκή πολιτική.

«Αν κάτι αποδεικνύουν οι νέες αποκαλύψεις -ένθεν κακείθεν- και τα αλληλοκαρφώματα, είναι η βαθιά σήψη του αστικού πολιτικού συστήματος, όπου η μια του όψη είναι η διαφθορά και τα πάρε-δώσε με επιχειρηματίες, ενώ η άλλη είναι η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που υπηρέτησαν όλοι τους τσακίζοντας τα λαϊκά δικαιώματα» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την αντιπαράθεση σχετικά με τα σκάνδαλα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top