ΝΔ: Περιμένουμε απαντήσεις για τα 3 εκατατομμύρια ευρώ στο Documento

ΣΥΡΙΖΑ: Φθηνοί και στημένοι αντιπερισπασμοί στους οποίους καταφεύγει η ΝΔ 

 Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλαν οι αποκαλύψεις για τη δράση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα την περίοδο των τηλεοπτικών αδειών. Ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας όχι μόνο ομολόγησε πως έκανε εικονική σύμβαση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ με εταιρία λιβανέζικων συμφερόντων, προκειμένου να μετάσχει στον διαγωνισμό αλλά και ότι αυτά τα χρήματα δοθήκαν μετά στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Και όλα αυτά, κατόπιν οδηγιών του Νίκου Παππά και του Μεγάρου Μαξίμου. 

Νέες αποκαλύψεις Καλογρίτσα βάζουν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό

To κυβερνών κόμμα στέκεται στην αποκάλυψη Καλογρίτσα ότι τελικά τα 3 εκατομμύρια ευρώ πήγαν στην εφημερίδα Documento και ζητά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργό Νίκο Παππά να δώσουν εξηγήσεις. 

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε ότι ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας έδειξε τον Νίκο Παππά και το τότε Μέγαρο Μάξιμου για το deal με τον διεθνή κολοσσό CCC ύψους 3 εκατ. ευρώ, για ένα δήθεν έργο. Ωστόσο στην πραγματικότητα ήθελε τα χρήματα για να καλύψει το ποσό που απαιτούταν, ώστε να πάρει την τηλεοπτική άδεια.

«Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς;  Αντί να λέει λόγια του αέρα, περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις του» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

ΝΔ: Περιμένουμε απαντήσεις για τα 3 εκατατομμύρια ευρώ στο Documento

«Με τις αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά στο φως, συμπληρώνεται το παζλ του παρακράτους, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι Ελληνες μαθαίνουν, δια στόματος των πρωταγωνιστών, αυτά που υποψιάζονταν. Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, από την πλευρά του  εργολάβου κι επίδοξου καναλάρχη με τις πλάτες του «μαγαζιού», κ. Καλογρίτσα ειπώθηκε στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατομμύρια τελικά πήγαν στο Documento (προφανώς όχι για να ενισχυθεί ο αγώνας κατα της διαπλοκής και η "ανεξάρτητη" δημοσιογραφία, αλλά για να κάνει τη "βρώμικη δουλειά"  του ΣΥΡΙΖΑ.).

Ο κ. Βαξεβάνης απαντά, ότι εκείνος δεν ήταν συνεταίρος αλλά ένας απλός εργαζόμενος! Ο οποίος, ώ του θαύματος,κατάφερε στη συνέχεια να γίνει ιδιοκτήτης. Για όλη αυτή τη δυσώδη ιστορία οφείλουν απαντήσεις ο Α. Τσίπρας και ο Ν. Παππάς που την έστησαν και όλοι οι εργολαβικά εμπλεκόμενοι. Πήγαν όντως τα 3 εκατομμύρια ευρώ στην έκδοση του Documento; Πως έγινε και ο εργαζόμενος σε μια εφημερίδα στην οποία μπήκαν τόσα εκατομμύρια, βρέθηκε ιδιοκτήτης; Η δικαιοσύνη παράλληλα οφείλει να διερευνήσει τις σκοτεινές διαδρομές, των εικονικών συμβάσεων, των εκατομμυρίων ευρώ και των μετοχών που άλλαζαν χέρια. Είναι ζήτημα δημοκρατίας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. 

Κύκλοι Παππά: Ο πραγματογνώμονας Μιωνή διαψεύδει... Μιωνή

Nωρίτερα σήμερα, στο twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον Κώστα Βαξεβάνη «να απαντήσει εάν αυτό που κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας στο Δικαστήριο ισχύει ή όχι. Δηλ. ότι από τα 3.000.000€ που με τη μεσολάβηση του Νίκου Παππά, πήρε από την CCC τα 2.500.000€ τελικά τα έδωσε για να ιδρυθεί η εφημερίδα Documento», με τον Κώστα Βαξεβάνη να απαντά: «Με τον Καλογρίτσα όπως γνωρίζεις δεν ήμασταν συνέταιροι ποτέ. Ήμουν όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενος».

«Αν δεν ευσταθούν οι καταγγελίες Καλογρίτσα, ο Παππάς πρέπει να του κάνει μήνυση» υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΣΥΡΙΖΑ: Φθηνοί και στημένοι αντιπερισπασμοί στους οποίους καταφεύγει η ΝΔ 

Από την πλευρά του τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις, για τις καταγραφές της ΕΥΠ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «τώρα θυμήθηκε να βγάλει από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα».

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό τόσο λόγω της οικονομίας, που την έχει βουλιάξει, όσο και από τις σημερινές αποκαλύψεις για επίσημες καταγραφές από την ΕΥΠ. Οι καταγραφές αυτές αποκαλύπτουν πρώην υπουργούς και στελέχη της ΝΔ με σοκαριστικούς διαλόγους να εμπλέκονται σε παιδεραστία και να συνεργάζονται με ένα μαφιόζικο παρακράτος, με δικαστές που καταγράφονται να υποστηρίζουν ότι στήνουν δίκες υπέρ χορηγών της ΝΔ με ανταλλάγματα.

Τώρα λοιπόν που αποδεικνύεται ότι το παρακράτος ήταν μαύρο και γαλάζιο, η ΝΔ θυμήθηκε να βγάλει από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα, τον οποίο το 2016 τον κατηγορούσε ως αναξιόπιστο για τα βοσκοτόπια, και να τον τοποθετήσει ξανά στη πολιτική σκηνή, πλέον ως αξιόπιστο.

Ξαναλέμε λοιπόν: Τις δοσοληψίες του συγκεκριμένου επιχειρηματία και τα ανεξόφλητα χρέη του προς τρίτους επιχειρηματίες ίσως τα γνωρίζουν καλύτερα ο κ. Θεοδωρικάκος, ως παλιός συνεργάτης και οικογενειακός συνέταιρος και ο κ. Λοβέρδος ως συνήγορός του.

Σε κάθε περίπτωση, οι φθηνοί και στημένοι αντιπερισπασμοί στους οποίους καταφεύγει η ΝΔ δεν πρόκειται να της δώσουν διέξοδο διαφυγής. Οφείλει να δώσει απαντήσεις τώρα ο κ. Μητσοτάκης για το παρακράτος που ανέχεται μέχρι και τους παιδεραστές, των οποίων η εγκληματική δράση, όπως είναι φανερό εδώ και χρόνια, δεν φαίνεται να τον θίγει.

Και πιο συγκεκριμένα, να απαντήσει ξεκάθαρα:

Θα διώξει τους πρώην υπουργούς του και τον νυν βουλευτή του που πιάστηκε από τον κοριό της ΕΥΠ να έχουν συναλλαγές με το παρακράτος των επίορκων αστυνομικών και εμπλοκή μέχρι και σε υπόθεση παιδεραστίας;

Θα πει κάτι για τον χρηματισμό ανώτατων δικαστικών από επώνυμους φίλους του;

Θα περιμένουμε απαντήσεις και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top