Α. Γεωργιάδης:«Αν ο Τσίπρας δε διώξει τον Παππά, ενεργούσε κατ’ εντολή του»

Συνεχίζονται οι πολιτικοί τριγμοί από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα

Την αποπομπή Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως αν ο Α. Τσίπρας δεν το κάνει, θα σημαίνει πως στο σκάνδαλο Καλογρίτσα ο πρώην υπουργός δρούσε κατ’ εντολή του. 

Πολιτικές αναταράξεις για τη δράση Καλογρίτσα – «Πόλεμος» ανακοινώσεων

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως ο Νίκος Παππάς θα έπρεπε ήδη να είχε μηνύσει τον κ. Καλογρίτσα, αν όλα όσα αποκάλυψε για την περίοδο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είναι ψευδή. 

«Ο κ. Καλογρίτσας δεν πήρε τηλεοπτική άδεια γιατί δεν μπόρεσε να βρει τα χρήματα. Ο κ. Μαρινάκης πριν δύο χρόνια είπε ότι ο Παππάς του ζήτησε 20 εκατ. ευρώ δανεικά στον Καλογρίτσα. Ο κ. Κοντομηνάς είχε βγει στη Μενεγάκη και είπε ότι του ζητήθηκε να δώσει το 51% του Alpha. Αυτό δείχνει την προσπάθεια της τότε κυβερνήσεως να κάνει πράξη αυτό που λέμε διαπλοκή», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Νέες αποκαλύψεις Καλογρίτσα βάζουν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό

Όσον αφορά στα όσα υποστηρίζει ο Χ. Καλογρίτσας, ότι ο Νίκος Παππάς μεσολάβησε για την έκδοση εικονικών τιμολογίων, ο Α. Γεωργιάδης, τόνισε πως αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ο κ. Παππάς έχει διαπράξει σοβαρό αδίκημα.

«Εάν ο κ. Παππάς ως αρμόδιος υπουργός, του οποίου ο ρόλος είναι να είναι αδέκαστος διαιτητής σε μια διαδικασία, εμπλεκόταν στο να στήσει τη διαδικασία, αυτό είναι και ποινικό αλλά και βαρύ πολιτικό ζήτημα», είπε.

«Λουκέτο» στην κατασκευαστική του Καλογρίτσα!

Επεσήμανε μάλιστα πως ο Νίκος Παππάς έχει πλέον δύο επιλογές, ή να κάνει μήνυση στον Καλογρίτσα για συκοφαντική δυσφήμιση ή να κάνει την… πάπια. 

«Τρεις μέρες τώρα κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Αυτό δείχνει μάλλον ότι δε σκοπεύει να κάνει μήνυση στον Καλογρίτσα, άρα μάλλον επιβεβαιώνει διά της σιωπής του τον Καλογρίτσα», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Κληθείς να απαντήσει για το τι πρέπει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως αν ο Νίκος Παππάς δεν κάνει μήνυση, τότε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο επιλογές. 

Όταν ο "εκλεκτός" Καλογρίτσας έπαιρνε προσωρινή άδεια

«Η πρώτη είναι να διώξει τον Παππά. Πρέπει να πάρει τα μέτρα του. Αν, από την άλλη δεν κάνει τίποτα, αποδεικνύεται ότι ο Παππάς έδρασε κατ’ εντολή Τσίπρα», είπε.

Αποχώρηση Καλογρίτσα από την εφημερίδα «Documento»

Τέλος, διέψευσε ότι ο κ. Κρέτσος «έκοψε» τον κ. Καλογρίτσα. «Ο κ. Κρέτσος έκανε το παν για να πάρει άδεια ο κ. Καλογρίτσας. Τον κατηγόρησε και ο εισαγγελέας. Ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε επειδή δεν πλήρωσε», είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως ο εισαγγελέας θα παρέμβει υποχρεωτικά για τις καταγγελίες κατά του Νίκου Παππά και του… White House.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top