ΝΔ: Fake News από ΣΥΡΙΖΑ για τις μπουλντόζες στο Ελληνικό και το κόστος

 «Το κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ για τις εργασίες στο Ελληνικό»  

Ελληνικό μπουλντόζες

Fake news χαρακτηρίζει η ΝΔ την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος των βαρέων οχημάτων που χρησιμοποίηθηκαν την Παρασκευή, κατά την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης  στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

ΣΥΡΙΖΑ- Ελληνικό: Δε φέρνουν την ανάπτυξη κατεδαφίσεις και χιλιάδες ψέμματα

«Αφού εμπόδισαν την εμβληματική επένδυση του Ελληνικού επί 4,5 χρόνια ως κυβέρνηση και επί πολύ περισσότερα, νωρίτερα, ως αντιπολίτευση, πρωτοστατώντας στις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις εναντίον της, σήμερα το σύστημα της Κουμουνδούρου συνεχίζει να πολεμάει το Ελληνικό και τις 80.000 θέσεις εργασίας που συνδέονται με αυτό, μέσω των fake news. Το αφήγημα περί δήθεν ασυνέπειας της κυβέρνησης σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του Ελληνικού κρίθηκε ως μη πειστικό ακόμα και από τους εμπνευστές του, αφού σε λίγους μήνες έγιναν όσα μπλοκάρονταν επί 4,5 χρόνια» απάντησε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ. 

Ελληνικό: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή έναρξης των εργασιών

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι «αμέσως μετά έπεσε νέα fake γραμμή στο σύστημα της Κουμουνδούρου: ”Οι μπουλντόζες που μπήκαν σήμερα στο Ελληνικό πληρώθηκαν από το κράτος”. Η αλήθεια είναι ότι για τις εργασίες που ξεκίνησαν στο Ελληνικό, το κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ.

Όπως προβλέπει και το ΦΕΚ (2262/12-6-2020) βάσει του οποίου ξεκίνησαν τα έργα «δεν προβλέπεται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού», ενώ αναφέρει ρητά ότι εγκρίνεται η εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών «από και με αποκλειστική δαπάνη του Αγοραστή ή του Εγγυητή αυτού, ....χωρίς καμία δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top