Παπαγγελόπουλος: Αποχώρησε οριστικά από την προανακριτική με καταγγελίες!  

"Κατασκοπεία η δημοσιοποίηση των διαλόγων Μιωνή - Παππά" υποστήριξε  

Το ρεπορτάζ του Star για τους διαλόγους Μιωνή - Παππά και όσα αποδίδονται στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο 

Αποχώρησε οριστικά από τη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταγγέλλοντας τη στάση της πλειοψηφίας. 

Τι είπε ο Παπαγγελόπουλος σε δημοσιογράφους για Τσίπρα - Παππά - Σαμαρά

Μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο συνήγορός του Δημήτρης Τσοβολας μίλησε για σαφή παραβίαση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων, καταγγέλοντας παρανομίες και αλαζονεία της πλειοψηφίας. 

Παππάς: Γιατί είδα τον Μιωνή - Δεν ήξερε ο Τσίπρας για τη συνάντηση  

«Η πλειοψηφία έχει προαποφασίσει παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο όπως προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης", είπε ο κ. Τσοβόλας ο οποίος ανέφερε ότι δεν κλήθηκαν ουσιώδεις μάρτυρες, όπως ο κ. Σαμαράς, και οι εισαγγελείς.

Ο δικηγόρος του κ. Παπαγγελόπουλου ισχυρίσθηκε επίσης ότι η μεθοδολογία που ακολουθείται, θυμίζει το '89, και ότι η ΝΔ ετοίμαζε από καιρό διώξεις. «Λίγο πριν μας στραγγαλίσουν τους καταγγείλαμε και φύγαμε. Δεν είναι ελιγμός η αποχώρηση. Δεν είχα ολοκληρώσει αυτά που είχα να πω. Πήγανε να με φιμώσουν»  υποστήριξε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

"ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ" ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ  

Η δημοσιοποίηση του ηχητικού αποσπάσματος της ιδιωτικής συνομιλίας Μιωνή-Παππά εμπίπτει στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για το έγκλημα της κατασκοπείας και την παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, φέρεται να ανέφερε προηγουμένως ο κ. Παπαγγελόπουλος, κατά τη συνερδίαση της προανακριτική επιτροπής της Βουλής. 

«Η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν σε Έλληνα και ξένο αξιωματούχο, συνιστά περίπτωση κατασκοπείας για τον κ. Μιωνή», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σύμφωνα με πηγές του Κινήματος Αλλαγής, ενώ πρόσθεσε: «Διαπράχθηκε κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας και κάποιοι εδώ μέσα συνηγόρησαν. Ακούγεται στο ηχητικό ότι η Μοσάντ μας έχει φλομώσει στις πληροφορίες. Και βεβαίως μπορεί. Κοινοποιείται όμως αυτό; Αυτά, ξέρετε, τα διαβάζουν και άλλες χώρες, εχθρικές στο Ισραήλ. Για να ξέρουμε ποιοι είναι οι εγκληματίες σε αυτή τη χώρα και ποιοι είναι οι πατριώτες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τη συγκεκριμένη αναφορά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης. «Με βάση αυτά που λέει ο κ. Παπαγγελόπουλος, έγινε κατασκοπεία και από τον κ. Μιωνή και από τον κ. Παππά αφού και οι δύο ήταν στη συνομιλία», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Εγώ καταγγέλλω αυτόν που μαγνητοφώνησε τη συνομιλία», απάντησε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδουν στον κ. Παπαγγελόπουλο την εξής φράση: «Με την παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά-Μιωνή έχει τελεστεί το έγκλημα της κατασκοπείας (άρθρο 148 παρ.1 και 2), διότι δημοσιοποιήθηκαν παράνομα κρατικά μυστικά, με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους. Αυτό το κατάπτυστο usb έπρεπε να σταλεί απευθείας στον Εισαγγελέα, προτού δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από επιτροπή του Κοινοβουλίου», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Άρα είναι συνένοχος και ο κ. Παππάς», φέρεται να σχολίασε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Ιωάννης Μπούγας.

«Κύριε Πρόεδρε, ο διάλογος δεν είναι κατασκοπεία. Η παράνομη καταγραφή του και η διάδοσή του από τον κ. Μιωνή συνιστά πράξη κατασκοπείας. Καμία ευθύνη δεν έχει ο κ. Παππάς», απάντησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σύμφωνα επίσης με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top