Στον Έβρο με τον Δένδια ο Μπορέλ

Θα έχει συνάντηση και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Eνωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

Το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Μπορέλ συνοδευόμενος από τον υπουργό Eξωτερικών Νίκο Δένδια, θα μεταβεί στις Καστανιές Έβρου, όπου θα λάβει ενημέρωση για την κατάσταση, που δημιουργεί η Aγκυρα, εργαλειοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή, ενώ - σύμφωνα με πληροφορίες - θα έχει εικόνα των συνόρων Ελλάδας και Ε.Ε. με την Τουρκία, κατά τη διάρκεια πτήσης με ελικόπτερο.

Κίνηση υψηλού συμβολισμού της ΕΕ: Μαζί στον ΄Εβρο Δένδιας και Μπορέλ

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο κ. Μπορέλ αναμένεται να συναντηθεί και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο.

Χθες, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, με τον κ. Τζέφρεϊ Πάιατ μέσω ανάρτησης στο Twitter να επισημαίνει ότι με τον Ελληνα υπουργό «επιβεβαιώσαμε για άλλη μία φορά τη νομική μας αντίληψη ότι τα νησιά έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως και η ηπειρωτική χώρα».

Παράλληλα, ο κ. Πάιατ σημείωσε: «Είχαμε την ευκαιρία, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, να επαναλάβουμε τη στήριξή μας για εκεχειρία στη Λιβύη που οδηγεί σε πολιτική λύση, καθώς και το μήνυμά μας προς όλες τις εξωτερικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Τουρκίας, να σταματήσουν τις αποστολές όπλων και τζιχαντιστών που εντείνουν τη βία».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top