Ελληνοτουρκικά: Διακίνηση fake news για δήθεν πυροβολισμούς στον Έβρο

Διαψεύδουν ΓΕΕΘΑ και κυβέρνηση

Εξακολουθούν να προκαλούν οι Τούρκοι στον Έβρο, διακινώντας fake news περί δήθεν πυροβολισμών από τις ελληνικές δυνάμεις προς την τουρκική πλευρά, κάτι που διέψευσαν ΓΕΕΘΑ και Κυβέρνηση. 

Επιμένει ο Ερντογάν να κάνει την Αγιά Σοφιά τζαμί

Βίντεο που δημοσιοποίησε το Λιμενικό Σώμα φαίνονται ξεκάθαρα τουρκικές ακταιωροί να συνοδεύουν σε δύο περιπτώσεις βάρκες με μετανάστες, βορειοανατολικά της Λέσβου, με κατεύθυνση το νησί. 

Η έγκαιρη κινητοποίηση του ελληνικού λιμενικού απέτρεψε και αυτή την προσπάθεια των Τούρκων.    

Ερντογάν: Κοράνι και προσευχή στην Αγιά Σοφιά για την Άλωση της Πόλης!

Πάντως έχουν γνώσιν οι φύλακες, όπως δήλωσε στο Star ο υπουργός Εθνικής  Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος «Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δε θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως, ο νοών νοείτο!»

Εν τω μεταξύ ο Ερντογάν συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά και στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς, δίνοντας εντολή σε υπουργούς του, όπως γράφει η εφημερίδα ΧΟΥΡΙΕΤ να εξετάσουν αν μπορεί να γίνει από μουσείο τζαμί.

Ερντογάν: Η Αγιά Σοφιά μας προσφέρθηκε δικαιωματικά μετά την Άλωση

Σε δήλωση ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Η Αγία Σοφία ως τζαμί, θα μπορεί να είναι επισκέψιμη στους τουρίστες. Όπως συμβαίνει με το Σουλταναχμέτ Τζαμί (Μπλε Τζαμί). Αυτό πρέπει να αποφασίσει ο λαός μας. Στην Αγία Σοφία και προσευχή μπορεί να γίνει και να διαβαστεί το εδάφιο του κορανίου για την άλωση».

Νέο ‘’χαστούκι’’ από τις ΗΠΑ στον Ερντογάν 

Ο Τούρκος Πρόεδρος, που συναντήθηκε χθες με το σύμμαχό του, Λίβυο ηγέτη Σάρατζ, επιμένει να δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε έρευνες και γεωτρήσεις δίπλα σε ελληνικά νησιά. 
Πάντως οι Αμερικανοί τον προειδοποιούν ξανά.

Έβρος: Νέα τουρκική πρόκληση από τον γαμπρό του Ερντογάν

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «Θεωρούμε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας είναι αντιπαραγωγικές και προκλητικές. Σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας, τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στον ίδιο βαθμό με οποιαδήποτε άλλη χερσαία επικράτεια».

Δείτε όλο το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star
  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top