Μπακογιάννης - Χατζηδάκης: Να κάνουμε τη ζωή μας… ποδήλατο       

Δύο νέους ποδηλατοδρόμους ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης - Δείτε τους χάρτες

Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου σήμερα και δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων Αθήνας Θεσσαλονίκης και Πειραιά, με 100 περίπου ποδήλατα, έκαναν βόλτα στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να στείλουν μήνυμα για τα πλεονεκτήματα της χρήσης ποδηλάτων μέσα στην πόλη.  

Ο Κώστας Μπακογιάννης κάνοντας ποδήλατο μαζί με άλλους δημάρχους στο κέντρο της Αθήνας  

Στην Αθήνα ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης έχοντας στο πλάι του τους δημάρχους των μεγάλων πόλεων της χώρας και έμπειρους ποδηλάτες, φόρεσαν τα κράνη τους και αρχισαν τις ορθοπεταλιές από τη πλατεία Κοτζιά μέχρι το Ζάππειο.  

ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ:  

Κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση αλλά και για τη δημιουργία δυο νέων ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα ανακοίνωσε στην ίδια εκδήλωση ο Yπουργός Περιβάλλοντος και Eνέργειας Κωστής Χατζηδάκης «από το Φάληρο μέχρι την Κηφισιά, και ειδικότερα το τμήμα Γκάζι-Κηφισιά, με προϋπολογισμό 7 εκατομμυρίων ευρώ». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστεί άλλος ένας ποδηλάτόδρομος, «ένα έργο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, με αφετηρία από το σταθμό του μετρό της Κατεχάκη και ο οποίος μέσω Πολυτεχνειούπολης και Πανεπιστημιούπολης, θα καταλήγει στο σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό»,

  

O χάρτης με τον πρώτο ποδηλατόδρομο 
 
Ο δεύτερος ποδηλατόδρομος σε χάρτη   
 
Ο Κωστής Χατζηδάκης με ποδήλατο στο κέντρο της Αθήνας 

Νέο «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» προανήγγειλε η κυβέρνηση

Η σημερινή ποδηλατοδρομία για τον δήμαρχο της Αθήνας ήταν όμως και μια πρόβα για το φιλόδοξο σχέδιο της δημιουργίας του μεγάλου περιπάτου στο κέντρο της πόλης.  

«Του χρόνου, την ημέρα του ποδηλάτου, να την γιορτάσουμε εδώ πάλι στον Μεγάλο Περίπατο σε μια διαδρομή που θα φτάνει τα 7 χιλιόμετρα , σε μια διαδρομή που θα απελευθερώσει 50 στρέμματα δημοσίου χώρου και μπορεί να αλλάξει την Αθήνα» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης.  

Όλες οι αλλαγές που φέρνει ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας», στο star.gr

“ΝΑΙ” ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ  

Το ποδήλατο εισβάλει για τα καλά στη ζωή μας. Θέλει όμως τον τρόπο του και κυρίως τους κανόνες για την ασφάλεια του ποδηλάτη.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top