Νέο «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» προανήγγειλε η κυβέρνηση

Παρέμβαση μόνιμου χαρακτήρα για τα αυθαίρετα εξήγγειλε ο Χατζηδάκης

Διαμερίσματα πολυκατοικίες

Συνολική παρέμβαση μόνιμου χαρακτήρα για τα αυθαίρετα, εξήγγειλε σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβεβαίωσε ότι ενόψει της λήξης σε λίγες ημέρες των προθεσμιών για υπαγωγή στην τρέχουσα ρύθμιση, δε θα υπάρξει κενό για τους ιδιοκτήτες ή τους μηχανικούς, καθώς θα υπάρξει παράταση.

«Τη ρύθμιση θα τη χαρακτηρίζει βασικά μια κατεύθυνση αποφυγής νέων παρατάσεων στο μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφετέρου το γεγονός ότι η κόκκινη γραμμή μας σε σχέση με την τακτοποίηση αυθαιρέτων πάει πίσω στο 2011», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον: Άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ για σπίτια στην Αττική

Σύμφωνα με τον ίδιο, κομβικής σημασίας για τη ρύθμιση θα είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου. Όπως υπενθύμισε, έχει ψηφιστεί ρύθμιση εδώ και αρκετά χρόνια προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή από τα μέσα του 2020.

«Θα συνεννοηθούμε για όλες αυτές τις ρυθμίσεις όχι μόνο με τους μηχανικούς, αλλά και με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, με την ΠΟΜΙΔΑ. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν επιβαρυνθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Δεν νομίζω ότι η Πολιτεία δικαιούται να τους επιβαρύνει άλλο. Από τη συζήτηση που έκανα με τον κ. Στασινό, αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να υπάρξουν κοινοί τόποι με τους ιδιοκτήτες. Εκκρεμεί, λοιπόν, συνάντησή μας με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, προτού ανακοινώσουμε τις όποιες ρυθμίσεις» σημείωσε ο υπουργός.

Νέο «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» στα σκαριά

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε πως είναι δεδηλωμένη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέο κύκλο του προγράμμαοτς «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον».

Όπως τόνισε, έχει ζητηθεί από τους περιφερειάρχες να δώσουν πρόσθετα κονδύλια, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι σε επαφή για το θέμα με το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Υπολογίζεται πάντως ότι συνολικά οι δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση μπορεί να αγγίξουν ακόμη και το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, που σημαίνει ότι το 5% συνολικά του ΕΣΠΑ θα δοθεί για δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης. Οι δράσεις αυτές θα είναι υψηλής προτεραιότητας και στο νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την ενέργεια και το κλίμα (ΕΣΕΚ), που ετοιμάζεται αυτή την περίοδο», είπε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top