Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον: Άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ για σπίτια στην Αττική

Ακόμα 1.200 κατοικίες στο πρόγραμμα

Μοντέρνο σπίτι

Την διάθεση επιπλέον πόρων ύψους 10 εκ. ευρώ για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης απέστειλε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, μετά το τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα.

Με αυτή την πρωτοβουλία, όπως σημειώνει, πέρα από τα άμεσα οφέλη,καθώς θα υπάρξει ενεργειακή αναβάθμιση επιπλέον 1.200 κατοικιών, καταγράφονται σημαντικά οφέλη στην εξοικονόμηση ενέργειας, επιπλεόν 5,6 MWh ετησίως, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας με περαιτέρω μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου 1.400 tn CO2 ετησίως. 

Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον: Εξαντλήθηκαν σε μιάμιση ώρα οι πόροι για Αττική!

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει πως οι στόχοι απορρόφησης που έχουν τεθεί από τη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, «επιβάλλουν εγρήγορση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» και στο πλαίσιο αυτό ζητά «να ενισχυθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες διαχείρισης του Προγράμματος, οι προσπάθειες ελέγχου και διενέργειας πληρωμών, προκειμένου οι σχετικές δαπάνες να δηλωθούν το συντομότερο στην Ε.Ε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top