Βουλή: Απορρίφθηκε με 207 «όχι» η άρση ασυλίας Τσίπρα - Κατρούγκαλου

Μετά από μηνυτήρια αναφορά για τη Συμφωνία των Πρεσπών  

Απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία και με 207 ψήφους στην Ολομέλεια της Βουλής οι αιτήσεις άρσης ασυλίας κατά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του πρώην υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, όπως  και 52 ακόμα εν ενεργεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για την Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών,  στις 25 Ιανουαρίου 2019 στη Βουλή. 

Με 153 ψήφους πέρασε από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά πολίτη εναντίον όλων των επανεκλεγέντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν υπερψηφίσει τη Συμφωνία.

Σε  σύνολο 219 παρόντων βουλευτών, κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν 207 βουλευτές, 11 11 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και ένας δήλωσε «παρών».

Την άρση ασυλίας καταψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην της Ελληνικής Λύσης, καθώς συμφώνησαν  ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν έπρεπε να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία, αλλά να τη θέσει στο αρχείο, καθώς το θέμα είναι πολιτικό και όχι νομικό και αφορά την ελεύθερη γνώμη, έκφραση και ψήφο του βουλευτή, όπως προσδιορίζεται από το Σύνταγμα.

Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας είχε απορρίψει ομόφωνα, πλην μίας ψήφου την άρση ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top