Σε μαγαζιά του Πειραιά ο Μητσοτάκης για την επαναλειτουργία της εστίασης

Περπάτησε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης

Σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Πειραιά περπάτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε την πόλη, με αφορμή την επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με καταστηματάρχες και θαμώνες για την προσαρμογή τους στη νέα καθημερινότητα και στους κανόνες υγειονομικής προστασίας που απαιτούνται λόγω της πανδημίας. Είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου, οι οποίες επαναλειτουργούν εδώ και δύο εβδομάδες.

Άρση μέτρων: Ανοίγει σήμερα η εστίαση – Οι κανόνες που θα ισχύσουν

Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τις ανησυχίες των επιχειρηματιών για θέματα ρευστότητας και τζίρου.

«Κάναμε επισκόπηση στην αγορά και χαίρομαι που βλέπω ότι αρχίζει και κινείται», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Νομίζω ότι με την εστίαση άλλαξε το κλίμα», προσέθεσε, για να συμπληρώσει ότι με λίγη πίστωση χρόνου ο κόσμος της αγοράς θα δρέψει τους καρπούς από την αισιοδοξία των πολιτών.

«Φεύγω πολύ πιο αισιόδοξος», ανέφερε ο πρωθυπουργός λίγο πριν την αναχώρησή του, ενώ διαπίστωσε την αξιοποίηση υπαίθριων χώρων, στη βάση των νέων κανόνων επαναλειτουργίας, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και παράλληλα να αντισταθμιστεί η απώλεια που επιβάλλει η προσωρινή απαγόρευση χρήσης κλειστών εγκαταστάσεων.

Έως 26 Ιουνίου δημοτικά και νηπιαγωγεία – Πώς θα λειτουργούν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ακόμα ότι η επίδοση στον τουρισμό θα είναι καλύτερη από ό,τι αναμένεται και αυτό θα αυξήσει την πελατεία των μαγαζιών.

Το σχέδιο για τον τουρισμό: Σε 3 ζώνες θα χωριστεί η νησιωτική χώρα

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου ο πρωθυπουργός συνάντησε ανθρώπους κάθε ηλικίας, οικογένειες και πολλά παιδιά, από μαθητές του Δημοτικού που ετοιμάζονται, πλέον, για την επιστροφή τους στα θρανία έως μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου που παρακολουθούν μαθήματα στις τάξεις εκ περιτροπής ή μέσω τηλεκπαίδευσης. Επίσης, είχε σύντομη συνομιλία με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top