Θεοδωρικάκος: Διπλασιασμός υπαίθριου χώρου στην εστίαση με τροπολογία   

Το Δημόσιο θα καλύψει τη μείωση εσόδων από τα δημοτικά τέλη    

Στην τροπολογία  για τα τραπεζοκαθίσματα, η οποία δίνει στα καταστήματα εστίασης τη δυνατότητα έως και διπλασιασμού του υπαίθριου χώρου ή ακόμη και να τριπλασιάσουν τον χώρο τους, αναφέρθηκε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.  

Τραπεζοκαθίσματα παντού και μείωση του ΦΠΑ στον καφέ 

Όπως διαβεβαίωσε  η κεντρική κυβέρνηση θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω ενδεχόμενης μείωσης εσόδων από δημοτικά τέλη. Η τροπολογία δίνει και τη δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών σε περίπτωση που η επέκταση  του χώρου δεν είναι εφικτή, όπως απάντησε ο κ. Θεοδωρικάκος στη σχετική ερώτηση του  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη. 

Ο «πεντάλογος» για καφέ και εστιατόρια: Πώς θα λειτουργήσουν

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμάσει τις λύσεις για την οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Δίνουμε 75 εκατ. ευρώ, έκτακτη οικονομική στήριξη στην Αυτοδιοίκηση, που είναι πρόσθετη από τους ΚΑΠ, ολόκληρου του έτους. Επίσης, έχουμε εξασφαλίσει πολλαπλάσιο ποσό, που αν χρειαστεί η Αυτοδιοίκηση μέσα στη χρονιά, θα υποστηριχθεί από την κεντρική κυβέρνηση για να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα»  τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top