Πιερρακάκης: Ποιες νέες ψηφιακές υπηρεσίες ετοιμάζει η κυβέρνηση

Τι δήλωσε στο Star για την εφαρμογή εντοπισμού κρουσμάτων Covid-19

«Η κυβέρνηση ετοιμάζει πολλά και σε πάρα πολλούς τομείς» τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης,  μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους πολίτες.     

Ψηφιακά και από το... σπίτι ο κλειδάριθμος για την εφορία  

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, χάρη στις ψηφιακές εφαρμογές που δόθηκαν στη διάθεση των πολιτών  μέσω του gov.gr αυτούς τους δύο μήνες,  «έχουν εκδοθεί 250.000 υπεύθυνες δηλώσεις, 150. 000 εξουσιοδοτήσεις, πάνω από 1 εκατ. ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις».

Πάνω από 190.000 εγγράφηκαν στην άυλη συνταγογράφηση 

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη νέες δυνατότητες που προστίθενται για έκδοση ληξιαρχικών πράξεων, αποδείξεων για τον ΕΟΠΥΥ (που έχουν να κάνουν με λογοθεραπεία, εργθεραπεία κ.ά.).  

Με ένα κλικ πιστοποιητικά κληρονομιάς και οικογενειακής κατάστασης

Όσον αφορά τον τουρισμό και την εφαρμογή για άμεσο εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε μία περιοχή,  ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι «εξετάζουμε το ενδεχόμενο»,  το οποίο  εξετάζεται και πανευρωπαϊκά, με ψήφισμα της ΕΕ με πρωτοβουλία της Ελλάδας. «Ακόμη οι πληροφορίες βέβαια τεστάρονται ως προς την ακρίβειά τους. Εφόσον αυτό ισχύει, θα το  ανακοινώσουμε πολύ σύντομα» πρόσθεσε. 

«Το σκεπτικό θα είναι η ενημέρωση, ότι οι συμπολίτες μας θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες για το πού πρέπει να πάμε ή όχι» διευκρίνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η συζήτηση αφορά τη μεταβίβαση δεδομένων μέσω bluetooth στα κινητά τηλέφωνα και αν πρέπει χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία της Apple και της Google, εφόσον ο πολίτης επιθυμεί με δική πρωτοβουλία όταν διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό,  να πατήσει το σχετικό κουμπί της εφαρμογής. 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ  

Για τους ηλικιωμένου που συνωστίζονται έξω από τις τράπεζες, όπως και σε δημόσιες υπηρεσίες, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στα ψηφιακά ραντεβού της ΑΑΔΕ μέσω της ηλεκτρονικής πύλης της και τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης. «Η υπηρεσία της ηλεκτρονικής έκδοσης του κλειδαρίθμου μπορεί να επεκταθεί και στα ΚΕΚ και ει δυνατόν  να εξαλείψουμε την ανάγκη φυσικής παρουσίας. Φυσικά θα την κρατήσουμε για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης» επισήμανε ο Υπουργός.   

Πιερρακάκης: Ηλεκτρονική πρόσβαση στον ΕΦΚΑ για τις ληξιαρχικές πράξεις 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top