Χαρδαλιάς: Θετικός απολογισμός από το άνοιγμα εκκλησιών - παραλιών

Τι ανέφερε για τις εικόνες συνωστισμού στα λεωφορεία

Την ικανοποίησή του για τον ομαλό τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η δεύτερη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων εξέφρασε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς για «αφορισμό» Αμβρόσιου: «Κήρυκες μίσους και αμάθειας»

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η εικόνα από τις εκκλησίες σήμερα ήταν πολύ καλή, καθώς είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί η υγεία των πιστών προσήλθαν στους ναούς για να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία.

Ανοικτές οι εκκλησίες με αυστηρά μέτρα και τήρηση αποστάσεων

Παράλληλα, θετικό χαρακτήρισε και τον απολογισμό από τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών, όπου τηρήθηκαν σε γενικές γραμμές οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας, σημειώνοντας πως οι κάποιες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα.

Τι ανέφερε για τον συνωστισμό στα λεωφορεία

Ο κ. Χαρδαλιάς σχολίασε φωτογραφία που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο από λεωφορείο ασφυκτικά γεμάτο με νεαρό κόσμο, λέγοντας ότι η αποτροπή τέτοιων καταστάσεων είναι υπόθεση και των οδηγών και των πολιτών. Δεν μπορεί, ανέφερε χαρακτηριστικά, να υπάρχει σε κάθε μέσο μεταφοράς και ένας αστυνομικός που να κόβει πρόστιμα.

Τέλος, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι από αύριο Δευτέρα 18/5 επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, στην Κρήτη και στην Εύβοια και ανακοίνωσε ότι επίσης από αύριο, επαναλειτουργούν ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top