Πέτσας: Η προκλητικότητα της Τουρκίας σταματά στην αποφασιστικότητά μας

Τι απάντησε στις νέες, «εμπρηστικές» δηλώσεις Τσαβούσογλου

Η προκλητικότητα σταματάει στην αποφασιστικότητα, είπε ο Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για επανάληψη επεισοδίων από την πλευρά της Τουρκίας π.χ. στον Έβρο ή κάπου αλλού.

«Αυτό κάναμε στον Έβρο πριν από 2 μήνες όταν χρειάστηκε», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Φυλάξαμε τα σύνορά μας που είναι και τα σύνορα της Ευρώπης και στείλαμε ένα μήνυμα παντού στον κόσμο ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Πέτσας για Spiegel: Η Τουρκία εξαπολύει εκστρατεία παραπληροφόρησης

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι «πρώτοι εμείς θέλουμε να έχουμε κανόνες καλής γειτονίας και να σέβονται όλοι στην περιοχή μας τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου», η προσπάθεια όμως αυτή θέλουμε να έχει από την Τουρκία την ανάλογη ανταπόκριση.

«Δεν μπορεί να συνεχίζουμε συνεχώς με προκλήσεις και δεν μπορεί συνεχώς να έχουμε τέτοιου είδους διαδικασίες, όπως τις υπερπτήσεις ή τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Επομένως οι κανόνες καλής γειτονίας και σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, πρώτα έχουν αποδέκτη την Τουρκία που πρέπει να τους σέβεται», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Τι είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «απάνθρωπη» - όπως είπε - τη συμπεριφορά της Ελλάδας κατά των προσφύγων και μεταναστών που έσπευσαν στα σύνορα για να περάσουν στην Ευρώπη κι έκανε λόγο για διπλά στάνταρτς και ανοχή της Ευρώπης απέναντι στην παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων.

«Όποιος θέλει, μπορεί να φύγει φυσικά. Εμείς δεν προβάλαμε κανένα εμπόδιο, αλλά λόγω της πανδημίας βέβαια οι άνθρωποι δεν πάνε προς τα κει, η διαδικασία πήγε λίγο πίσω. Από την άλλη πλευρά, η απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα και τα στραβά μάτια της Δύσης σε αυτή, έδειξαν πραγματικά τα διπλά στάνταρντς, που ισχύουν στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των προσφύγων», τόνισε σε  συνέντευξή του στο τουρκικό εθνικιστικό κανάλι Akit TV.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top