Παπαθανάσης: Δε θέλουμε τα κλιματιστικά να λειτουργούν στα καταστήματα

Θα δοθεί περισσότερος υπαίθριος και ημιυπαίθριος χώρος

Δείτε στο video τι δήλωσε ο Νίκος Παπαθανάσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Για το άνοιγμα των καταστημάτων από αύριο, τους νέους κανόνες αλλά και τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν μίλησε ο Νίκος Παπαθανάσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Παναγοπούλου.

Κορωνοϊός: Όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα που ανοίγουν από Δευτέρα

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως επιθυμία της κυβέρνησης είναι να προσεγγίσει το 80% της δυναμικότητας των καταστημάτων εστίασης.

«Γι΄αυτό θα δώσουμε περισσότερο χώρο και υπαίθριο χώρο. Θα δώσουμε ημιυπαίθριους χώρους με την έννοια ότι τα καταστήματα που έχουν ανοίγματα θα μπορούν να λειτουργήσουν δύο φορές σε βάθος απ΄όσο είναι το πλάτος».

Άρση μέτρων: Ρύθμιση για τη διεύρυνση του χώρου καταστημάτων εστίασης

Δε θέλουμε τα κλιματιστικά να λειτουργούν στα καταστήματα

Στην ερώτηση τι θα γίνει τώρα που σιγά σιγά πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι ενώ αναμένεται και το πρώτο κύμα ζέστης, ο κος Παπαθανάσης εξήγησε πως «δε θέλουμε τα κλιματιστικά να λειτουργούν στα καταστήματα εστίασης.Εκείνο που θέλουμε είναι έναν αερισμό από το άνω μέρος του χώρου που θα διώχνει τον αέρα προς τα έξω και δε θα τον κυκλοφορεί κάθετα μέσα στον χώρο. Θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες ώστε να λειτουργήσουμε με ασφάλεια».

Τα περαιτέρω μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων-εργοδοτών

Στόχος της κυβέρνησης όπως είπε, είναι «να γίνουνα όλα τα βήματα σωστά, καθώς η εστίαση αποτελεί το 30% της οικονομίας. Δε θέλουμε να πάμε πίσω και να καθυστερήσουμε. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να επιταχύνουμε».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως υπάρχει προγραμματισμός να ανοίξουν εντός του Ιουνίου και  τα καταστήματα τα οποία δε διαθέτουν υπαίθριος ή ημιυπαίθριος χώρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top