Παναγιωτόπουλος: Με έξι μόνο Canadair ξεκινά η αντιπυρική περίοδος!

Σύσκεψη στο Πεντάγωνο με τη συμμετοχή  Χαρδαλιά 

Με έξι μόνο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair θα ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, όπως ανέφερε στη σύσκεψη για την  προετοιμασία της στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος!

Σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου υπό τον ΥΕΘΑ Νικόλαο Παναγιώτοπουλο και του Υφυπ. ΠΠ Νίκο Χαρδαλιά from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, εξετάσθηκε και η εξασφάλιση του απαιτούμενου συντονισμού μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,  του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. 

«Άοπλοι» στη μάχη με τις φλόγες-«Γερασμένα» πυροσβεστικά και καθηλωμένα Canadair

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε 

«Σε κάθε περίπτωση, στην έναρξη της αντιπυρικής θα έχουμε ικανό αριθμό μέσων. Περιμένουμε όμως στη διάρκεια της σεζόν να προστεθούν κι άλλα. Η αποστολή και ο σκοπός μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα και στο εσωτερικό της ΕΑΒ, παρά το γεγονός ότι δεν τελεί υπό την δική μας εποπτεία, πλην όμως αναφέρεται σε εμάς σχεδόν στο 100% της δραστηριότητας της, έτσι ώστε να έχουμε το μέγιστο δυνατό κυρίως των αεροσκαφών “Canadair” τύπου 415 και 215.

Εύβοια: Video μέσα από το πιλοτήριο Canadair την ώρα της κατάσβεσης

Θα ξεκινήσουμε με έξι και θα φτάσουμε στα εννιά στη διάρκεια της περιόδου, εάν όλα πάνε καλά, που θα φροντίσουμε να πάνε όλα καλά. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως καταλαβαίνετε, η παλαιότητα των αεροσκαφών και των μέσων, η φθορά που υφίστανται με κάθε έξοδο, δημιουργούν ανάγκες και απαιτήσεις. Είμαστε εδώ για να τις αντιμετωπίσουμε. 

Σε κάθε περίπτωση κ. Υπουργέ από την αρχή ήσαστε για τα δύσκολα, μπήκατε θα έλεγα στα πολύ βαθιά νερά, δείξατε με την προσπάθεια, τη στάση και την επιμονή σας ότι αντέχετε στα δύσκολα, ανταπεξέρχεστε τόσο εσείς, όσο και η ομάδα σας. Τώρα, κοντά στη οξύτατη κρίση από τον κορωνοϊό, καλείστε μαζί με εμάς να κάνουμε άλλη μια προσπάθεια για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου». 

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε από την πλευρά του:

«Οι νοσηλευτές Στρατιωτικοί, ακόμα και σήμερα, έχουν την απόλυτη ευθύνη για τις χιλιάδες ανθρώπων που έρχονται στη χώρα και όλοι εξετάζονται, αν έχουν τον ιό, μέσα από μια υποδειγματική διαδικασία και μέσα από συγκεκριμένες πλατφόρμες από τις οποίες μπορούμε και αξιολογούμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών, καθώς κι εκείνων που πρέπει να μπουν σε απομόνωση. Χωρίς αυτή τη δυνατότητα η χώρα θα είχε πάρα πολλά προβλήματα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top