Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Λαβρόφ σε θερμό κλίμα  

Κορωνοϊός, τουρισμός και εξελίξεις στην περιοχή στο επίκεντρο

Οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν. Δένδια μετά τη συνάντησή του του  με τον ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σ. Λαφρόφ τον Νοέμβριο  του 2019

Τηλεφωνική συνομιλία σε θερμό κλίμα είχε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών,  Νίκος Δένδιας, με τον ομόλογό του της Ρωσίας S. Lavrov

Θερμή συνάντηση Δένδια-Λαβρόφ: Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές οι δύο Υπουργοί αντήλλαξαν απόψεις  σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως και εμπειρίες αναφορικά με τους χειρισμούς που απαιτήθηκαν ενώ ο Ν. Δένδιας ευχαρίστησε τον κ. Lavrov για τη βοήθεια που παρέσχε στις προσπάθειες επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών από τη Ρωσία. Στο διμερές πλαίσιο, ο Ν. Δένδιας αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας, τονίζοντας τη σημασία του Κοινού Σχεδίου Δράσης στην εμβάθυνση και περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων αυτών, τόσο στο πολιτικό, όσο και στο οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

 

Δένδιας: Δε θα ακολουθήσουμε την Τουρκία στον κατήφορο

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ χαιρέτισε τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο του τρέχοντος έτους Γλώσσας Ελλάδας-Ρωσίας, προσβλέποντας σε αντίστοιχες εκδηλώσεις το 2021, που θα πραγματοποιηθεί το Έτος κοινής Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας.

Περαιτέρω, τονίσθηκε η σημασία των τουριστικών ροών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα και η θετική επίδρασή τους στις σχέσεις μεταξύ των λαών μας. 

Τέλος, οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί σειράς περιφερειακών ζητημάτων, με έμφαση στις εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top