Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία για το περιβαλλοντικό νομοχέδιο 

Υπερψηφίστηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Aποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση της Βουλής, πριν τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για το περιβάλλον. 

Μητσοτάκης: Ανάπτυξη και ευημερία στην Ελλάδα με οικολογικό πρόσημο

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για τις ακολουθούμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες νομοθέτησης,  με αφορμή την απόφαση της πλειοψηφίας να διεξαχθεί η  ψηφοφορία και με επιστολική ψήφο, λόγω των έκτακτων υγειονομικών κανόνων για τον κορωνοϊό.  

Αποχωρώντας η αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε τη διαδικασία  και προειδοποίησε ότι δε θα νομιμοποιήσει ούτε και στο μέλλον ανάλογες διαδικασίες.

Προηγουμένως ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στο περιεχόμενο του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, ενώ απάντησε στην αναφορά του πρωθυπουργού στην πρωινή ομιλία του ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ούτε συγκέντρωση με στοιχειώδεις αποστάσεις ασφαλείας δεν μπορεί να διοργανώσει. 

«Μέχρι και η συγκέντρωση των περιβαλλοντικών οργανώσεων έξω από τη Βουλή τον πείραξε τον κ. Μητσοτάκη. Και προφανώς δεν τον πείραξε γιατί ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος για τις αποστάσεις. Όταν καλούσε στο τηλέφωνο το δήμαρχο να αλλάξει δρομολόγιο και να περάσει έξω από το Μαξίμου το φορτηγό με τη συναυλία και καλούσε και τους δημοσιογράφους και τα συνεργεία να τον απαθανατίσουν σε αυτή τη δήθεν αυθόρμητη στιγμή, δεν τον πειράζανε οι αποστάσεις που δεν τηρήθηκαν. Και δεν είχε αρθεί ακόμη η καραντίνα. Τώρα τον πείραξε η διαμαρτυρία. Για να δημιουργήσετε την εικονική πραγματικότητα, της επιτυχίας και της κανονικότητας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΆ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την εναρμόνιση της με το κοινοτικό δίκαιο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων του,

Ναι επί της αρχής ψήφισαν και οι 158 βουλευτές της ΝΔ,  ενώ 56 βουλευτές της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Είχαν προηγηθεί ονομαστικές ψηφοφορίες που είχαν ζητήσει ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία.

Με επιστολική ψήφο ψήφισαν συνολικά 141 βουλευτές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top