Γεωργιάδης: «Στο πλάι ακόμα και του πιο μικρού καταστήματος η κυβέρνηση»

Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για την άρση των μέτρων και την εστίαση

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων και την επόμενη ημέρα της αγοράς εν μέσω κορωνοϊού.

Μητσοτάκης στο CNN: Kληρονομιά της κρίσης το αίσθημα συλλογικής επιτυχίας

Όπως είπε, τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι εργαζόμενοι αγωνιούν για το πότε θα τεθούν ξανά σε λειτουργία οι επιχειρήσεις. «Η κυβέρνηση θα είναι στο πλάι ακόμα και του πιο μικρού καταστήματος για να βρούμε λύση και να προχωρήσουμε» τόνισε ο υπουργός. 

Στο πλαίσιο αυτό, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ανέβηκε η νέα πλατφόρμα «myBusinessSupport», η οποία έχει την επιλογή ως τις 7 Μαΐου και αφορά τους κομιστές των επιταγών που έχουν λάβει προστασία 75 ημερών. Με τον τρόπο αυτό προστατεύονται και όσοι δεν μπορούν να εισπράξουν επιταγές. 

Επτά μειώσεις φόρων για επιχειρήσεις και ιδιώτες λόγω κορωνοϊού

Αναφερόμενος στις μικρές επιχειρήσεις, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως μπορούν να κάνουν αίτηση και να πάρουν κεφάλαιο κίνησης έως μισό εκατομμύριο ευρώ. Σε 15 ημέρες ξεκινά και το βασικό πρόγραμμα, κατά το οποίο η κάθε επιχείρηση μπορεί να ζητήσει είτε το 25% του τζίρου της είτε το διπλάσιο της ετήσιας μισθοδοσίας της. 

Όσον αφορά στην εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε πως η επαναλειτουργία της εστίας θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. «Ακόμα και μία ημέρα να μπορέσουμε να κερδίσουμε και να μπορέσουμε να πάμε γρηγορότερα, θα το κάνουμε» σημείωσε. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top