Ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης

Γεωργιάδης: Όλα θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα

Για ένα ακόμη στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη μερική επιστροφή στην κανονικότητα, με το άνοιγμα πολλών καταστημάτων από σήμερα.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1, η Ελλάδα –  σύμφωνα με την Eurostat –σημείωσε επιτυχία, όχι μόνο στην πανδημία του κορονοϊού , αλλά και στον τομέα της οικονομίας, καθώς όπως έδειξε η έρευνα οι πολίτες αισθάνθηκαν ασφαλείς.

Και τον Μάιο η αποζημίωση ειδικού σκοπού – Παράταση για πρώτη κατοικία

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ακόμα ότι «δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους της εστίασης μόνος τους», ενώ υπάρχουν διάφορες σκέψεις για την στήριξή τους, όπως το να δοθεί επιπλέον χώρος στο εξωτερικό του καταστήματος, ώστε να μπορούν να βγάλουν τραπέζια έξω και να τηρούνται οι αποστάσεις».

Άρση μέτρων: Επιστροφή στην κανονικότητα μετά από 42 μέρες με μάσκα

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης υπάρχουν και σκέψεις για φορολογικού τύπου κίνητρα για τα καταστήματα στην εστίαση, που - όπως είπε - θα δεχθούν πολύ μεγάλο πλήγμα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Επίσης, αποκάλυψε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εισηγηθεί να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης, εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού αυτή την εβδομάδα που επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Υποχρεωτική η μάσκα και οι αποστάσεις

Όσον αφορά τις μάσκες, είπε πως ακολουθούνται οι απόψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος πριν από έναν μήνα έλεγε πως πρέπει να τη φοράνε μόνο όσοι νοσούν, ενώ τώρα συστήνει να τη φορούν όλοι.

Απαντώντας σε ερώτημα για το εάν μπορεί να ανοίξει πχ. μία επιχείρηση που εμπορεύεται υποδήματα και το 1/3 αυτών είναι αθλητικά (καθώς από σήμερα ανοίγουν τα καταστήματα αθλητικών ειδών), ο υπουργός είπε πως τα προβλήματα σε επιχειρήσεις με πάνω από έναν ΚΑΔ (Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας) θα λυθούν μέσα στην εβδομάδα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top